Voordeel

1. Zoeken naar bugs in software

Klinkt misschien moeilijk, maar dat is het niet! Je hoeft namelijk niets van software af te weten, je moet het alleen testen. Vind je een bug in het programma, dan krijg je een extra vergoeding. Vind je geen bug? Dan krijg je ca. 20 euro (toch makkelijk verdient voor het klikken op wat knopjes). Dit concept werkt overigens ook voor webpagina’s die om feedback vragen!

2. Een horecazaak vanuit je eigen keuken

Ben je een echte keuken prins(ses) en vind je het leuk om te koken en bakken voor anderen? Bied je kookkunsten aan buurtgenoten en bekenden aan. Denk aan taarten, hapjes voor verjaardagen of familiediners. Veel mensen hebben geen tijd of zin om te koken voor deze gelegenheden en daar kun jij mooi op inspelen. Als het ze bevalt heb je er vast zo meer klanten bij. Maak je van je hobby mooi je bijbaan!

3. Start een kleine webshop

Hier gaat misschien even wat moeite in zitten, maar als het eenmaal van de grond af is heb je ook echt wat. Start met kijken naar een goede niche markt, wat mis jij nou in het online aanbod en ga kijken waar je dit goedkoop in kunt kopen. Is het iets dat je zelf kunt maken? Nog beter! Vervolgens kun je starten met verkopen op gratis platformen als Facebook, Bol.com, Vinted, Amazon e.d. afhankelijk van je product en markt. Wil je echt all in gaan? Dan kun je ook een goedkope webhost pakken en een gratis webwinkel via o.a. WordPress. Wie weet loop je wel helemaal binnen. Uiteindelijk kun je er dan nog altijd voor keuzen om je webshop te laten bouwen door een professionele webshop bouwer. Vraag dan eerst een offerte aan zodat je weet wat de kosten van webshop laten bouwen zijn. Afhankelijk van je eisen kan dit namelijk behoorlijk oplopen. Enige ervaring met wat je nodig hebt is dan zeer handig.

4. Het upcyclen van spullen of kleding

Ben je handig en barst je van de creativiteit? Ga oude spullen of kleding upcyclen en doorverkopen. Je kunt starten bij je eigen oude spullen om te zien of het iets voor jou is. Als je het online zet en mensen hebben interesse kun je er over nadenken om bij de kringloop te gaan shoppen voor nieuwe voorraad. Heb je meteen wat leuke projectjes en je kunt er wat extra centen mee verdienen.  

Bekijk alle Geldzaken