Voordeel

Tip 1. Ga na wat je gebruikt

Wanneer jij op zoek gaat naar een nieuw abonnement is het raadzaam om eens in je huidige abonnementsgeschiedenis te duiken. Zo kun je nagaan wat je ook echt nodig hebt. Gebruik jij alleen mb’s? Ga dan voor een telefoonabonnement zonder telefoniekosten en sms’jes. Deze gebruik je namelijk toch niet. Daarbij kun je altijd bellen via internet. Maar ook wanneer je nu betaald voor 20 GB terwijl je slechts 10 GB in de maand gebruikt is het raadzaam om hierin te besparen.

Tip 2. Liever te hoog dan te laag

Uiteindelijk moet je niet teveel willen besparen waardoor je vervolgens elke maand te kort komt. Bijkopen is nog altijd een stuk duurder dan wanneer dit bedrag wordt meegerekend in je abonnementskosten. Daarbij verbruik je sommige maanden meer dan anderen, bijvoorbeeld op vakantie. Kies dus altijd voor enige speling bij het kiezen van je abonnement.

Tip 3. Stel altijd een plafond in

Ken je dat nog? Als onwetende enthousiast door appen en bellen om vervolgens aan het eind van de maand te zitten met een rekening van 50 EUR extra? Ja, een plafond zorgt er dus voor dat dat niet kan gebeuren. Middels een plafond kun je instellen welke kosten je wel of niet wil maken buiten je bundel. Dit kan staan op 0 EUR, maar ook op 10 EUR of meer natuurlijk.

Tip 4. Ga offline, bereid je voor

Veel apps bieden de mogelijkheid om muziek en films te downloaden. Denk zo aan Spotify, Storytel of Netflix bijvoorbeeld. Ga jij dus elke dag een uur naar je werk met jouw favoriete songs? Zorg dan dat je de gewenste afspeellijst gedownload hebt en bespaar flink op je mb’s! Dit is ook ideaal bij Netflix of Storytel voor een vliegreis, vakantie of lange rit.

Tip 5. Koop een los toestel met een sim-only abonnement

Schaf jij je toestel ook altijd aan op afkoop met een abonnement erbij? Dan is het raadzaam hier mee te stoppen wanneer je wil besparen op je maandelijkse kosten. Hoewel een telefoon een dure investering is kun je hier ook kiezen voor refurbished of tweedehands toestellen. Of een nieuw telefoon maar ouder model scheelt ook direct veel in de prijs. Kies daarnaast voor een goedkoop sim-only abonnement en reken maar uit hoeveel je aan het eind van de rit minder kwijt bent aan je mobiele abonnement. Toch weer mooi meegenomen!

Bekijk alle Huishouden