Voordeel

1. Het bouwkundig rapport

Bij het kopen van een huis ben jij verantwoordelijk dat het huis in goede staat is. Iedereen die een huis gaat kopen laat daarom een vrijwillig bouwkundig rapport opstellen, het is namelijk niet verplicht dit te doen. Echter kun je de inspecteur ook alles mondeling laten regelen en noteer je het zelf. Als er zaken zijn die aandacht nodig hebben, dan kun je hier zelf voor zorgen.

2. De aankoopmakelaar

De aankoopmakelaar weet hoe hij de beste prijs voor je kan krijgen. De tarieven zijn niet allemaal hetzelfde, je kunt de aankoopmakelaar vaak op 3 manieren vergoeden:
* Percentage. Dat wil zeggen dat je de makelaar een percentage van het huis betaald.
*Uurtarief. Je betaald de makelaar per uur een vast bedrag.
*Prestatiebeloning. Je spreekt een vast bedrag af en een bonus wanneer de makelaar een groot bedrag van de vraagprijs weet te halen.
De prestatiebeloning is vaak de beste optie, omdat de makelaar dan extra zijn best gaat doen voor jou.

3. De notaris

Als koper ben jij vaker de persoon die de notaris mag uitkiezen, ook hier geldt dat je goed kunt besparen. Kijk goed rond welke de goedkoopste is bij jou in de buurt.

4. Vraag vrienden

Sta je dan eindelijk op het punt om te gaan verhuizen, vraag dan wat vrienden om hulp. Het is stukken goedkoper en met je vrienden samen is het natuurlijk ook nog eens gezelliger. Misschien kun je die ene vriend met de aanhangwagen of bestelbus even bellen? Wees niet bang om hulp te vragen, geef achteraf een leuke barbecue dan kan het niet mis gaan.

Wees kritisch bij het uitzoeken van de nodige hulp. Het geld dat je overhoudt kun je goed weer voor iets anders gebruiken of opzij zetten om te sparen. Hopelijk kunnen de bovenstaande tips jou goed op weg helpen!

Bekijk alle Geldzaken