Voordeel

Waarom een review zo waardevol is

We hebben de waarde van een review net al een beetje uitgelegd. Je ziet ermee hoe betrouwbaar en behulpzaam een webwinkel is. Dit zie je natuurlijk aan de gegeven sterren maar ook aan de bijbehorende comments. Zo is het niet verstandig bij en bedrijf te bestellen met slechts 2 sterren, terwijl een bedrijf met 4,5 ster wel wat vertrouwen verdient heeft. In de comments is vaak een uitleg terug te vinden. Dit kan gaan over slechte producten, late levering of afwezige communicatie. Allemaal zaken om een bedrijf slecht op te beoordelen.

Een slechte review hoeft natuurlijk niet altijd over het bedrijf zelf te gaan, dit kan ook een specifiek product betreffen. Denk aan kleding waarvan de stof van slechte kwaliteit is waardoor het doorschijnt, of een wasmachine die het bij 20 mensen al binnen 1 maand heeft begeven. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Wat heb ik  aan deze reviews en ervaringen

Een goed punt om in gedachte te houden: Goedkoop is duurkoop. Dat gaat vaak op bij dergelijke websites. Je ziet een goede deal voorbijkomen  en uit enthousiasme bestel je direct het gewenste product. Vervolgens hoor je 3 weken niets van de betreffende shop om uiteindelijk een kapotte droger te mogen ontvangen… Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het bedrijf zal hoogstwaarschijnlijk slecht te bereiken zijn en naar je geld kun je wel fluiten.

Door het lezen van reviews voor je aankoop ben je zekerder van je bestelling en voorkom je dergelijke situaties. Dit helpt je uiteindelijk bij het besparen van geld. Een droger van 100 euro duurder die 10 jaar langer meegaat is namelijk toch mooi meegenomen.

Bekijk alle Overig