Voordeel


Tips om je babykamer voordelig in te richten

1. Kijk online voor spulletjes. Vaak zijn in online winkels producten goedkoper dan in offline winkels. Dit heeft ermee te maken dat online webshops minder kosten hebben.

2. Ga opzoek naar uitverkopen. Spulletjes voor in de babykamer zijn niet seizoensgebonden, dat wil zeggen dat er altijd wel ergens een uitverkoop is.

3. Wat kun je zelf maken? Ben je graag creatief bezig, doe dan online inspiratie op over wat je zelf in elkaar kunt knutselen voor je kleine. Wat dacht je van een zelfgemaakte baby mobiel?

4. Vraag kennis/familie. Ken je iemand die misschien nog een wiegje heeft? Wellicht kun je deze voor een mooi bedrag overkopen of krijgen.

5. Ladekast als commode. Waarom zou je een commode aanschaffen als je het aankleedkussen simpelweg op een ladekast kunt leggen! Ideaal, maar kijk voor het aanschaffen wel even naar de juiste hoogte en veiligheid.

6. Versiering van de kamer. Koop enkele fotolijstjes, doe hier wat foto’s in van dieren en hang ze vervolgens op in de babykamer. Kleine kinderen vinden dieren namelijk erg leuk. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een grote plaat MDF (of triplex/hardboard) te behangen en deze ergens op te hangen. Op deze manier kun je leuk behang uitkiezen en hoef je niet de hele kamer te behangen.

7. Koop in bulk. Het is vaker voordeliger als je een hele babykamer in één keer koopt in plaats van alles los.

Waar moet je op letten?

Bezuinig niet op de veiligheid. De veiligheid van je baby staat te allen tijde voorop. Daarnaast is het handig dat als je kiest voor low budget producten dat je van goedkoop geen duurkoop maakt. Af en toe moet je jezelf ook kunnen verwennen, het is geen probleem om dat leuke knuffeltje te kopen of dat leuke setje kleren.

Bekijk alle Huishouden