Voordeel

Independer

Independer is misschien wel de grootste en bekendste vergelijker van zorgverzekeringen. Ze noemen zichzelf dan ook niet voor niets de nummer 1 zorgvergelijker van Nederland. Met maar liefst 64 aangesloten zorgverzekeringen zit er voor ieder wel een gepaste verzekering tussen. Daarbij biedt Independer een gratis Tandongevallen-verzekering aan met een dekking tot 20.000 wanneer je jouw zorgverzekering afsluit bij hun.

Het vergelijken van een zorgverzekering gaat hier eenvoudig. Je vult gegevens in als je geboortedatum, geslacht, postcode en of je mensen uit je gezin mee wil verzekeren. Als student kun je zelfs nog aangeven welke studie je momenteel volgt. Vervolgens kun je jouw verschillende wensen aangeven, denk aan een tandartsverzekering, je eigen risico of vergoedingen voor brillen en lenzen. Je ziet direct de hoogte van het bedrag veranderen en weet zo meteen wat jouw voordeligste zorgverzekering gaat kosten. Daarbij kun je ook en kijkje nemen in de beschikbare reviews om zo direct te weten wat anderen hun ervaring is.

Pricewise

Pricewise is een verzekeringsvergelijker voor zowel energie, internet en tv, leningen en zorgverzekeringen. Ben jij dus toe aan een jaarlijkse check-up? Laat het allemaal regelen door deze site met de gratis overstapcoach. Ook Pricewise geeft een gratis dekking weg wanneer je ervoor kiest jouw verzekering af te sluiten bij hun, namelijk de geluk bij een ongeluk-dekking. Deze dekking biedt een vergoeding tot 10.000 EUR.

Ook op Pricewise is het vergelijken van je zorgverzekering eenvoudig. Na het invullen van je gegevens kun je zelf een eigen risico aanklikken én jouw aanvullende verzekeringen bekijken. Dit werkt hetzelfde als bij Independer.

Zorgwijzer

De Zorgwijzer vergelijkt 26 verschillende zorgverzekeringen met elkaar, dit is lager dan bij bovenstaande vergelijkingssites. Wel bieden ze direct een overzicht van slimme, veel gekozen en vrije zorgkeuzes. Zo zie je direct wat populaire keuze van anderen zijn. Daarbij bieden ze ook een duidelijk overzicht van uitzonderlijke situaties als een zorgverzekering voor studenten. Daarbij sluit je de zorgverzekering ook echt bij de specifieke verzekeraar af, in tegenstelling tot bovenstaande vergelijkingssites waar je jouw zorgverzekering bij hun als tussenpersoon afsluit. Hier tegenover staat wel dat je geen gratis product of extra dekking krijgt.

Bij de Zorgwijzer vul je de meeste gegevens in direct naast de vergelijker. Hierdoor zie je meteen de volledige verschuiving in zorgverzekeringen wanneer jij jouw aanvullende verzekeringen aanpast. Dit kan voordelig zijn om dat je nu direct de verzekeringen ziet staan die de beste prijs en dekking geven per situatie en niet alleen voor het totaalplaatje.

Bekijk alle Huishouden