Voordeel

Tip 1

Gooi etensresten niet te snel weg, je kunt er namelijk de volgende dag een nieuw gerecht mee op tafel toveren. Wat dacht je namelijk van het pureren van verschillende groentes, maak er een lekkere soep van.

Tip 2

Door onwetendheid van veel mensen worden snel gedeeltes van producten gezien als afval. Weet je niet zeker welke delen je kunt eten? Gewoon even Googelen en dan weet je het direct!

Bijvoorbeeld: de steel van een bloemkool kun je gewoon opeten en hoeft niet te belanden in de vuilbak.

Tip 3

Heb je de mogelijkheid? Investeer in een eigen moes tuintje. Hartstikke leuke bezigheid en verser zul je het niet krijgen.

Tip 4

Pin je niet zo vast aan de THT/TGT-datum op producten. Ruiken ze nog goed, dan zijn ze vast nog niet bedorven. Weet je niet zeker of producten nog goed zijn? Het internet staat vol handige weetjes, er zal vast tussen staan hoe jij kunt achterhalen of jouw eieren nog goed zijn.
(Tip: leg ze in water, komen ze naar de oppervlakte drijven, dan zijn ze niet meer goed).

Tip 5

Maak zoveel mogelijk zelf klaar. De kant-en-klare sauzen zijn vaker makkelijker, maar ook duurder, daarnaast zijn ze vaker ook nog eens ongezonder.

Tip 6

Kijk in de supermarkt eerst naar producten die bijna over de THT-datum zijn, deze zijn namelijk vaker afgeprijsd en nog prima te gebruiken.

Tip 7

Breng een bezoekje aan de groente markt om de hoek. Het beste kun je tegen het einde van de dag gaan, de boer neemt namelijk zo min mogelijk mee terug, waardoor jij lekker veel groente en fruit kunt scoren voor een habbekrats.

Tip 8

Kies voor vleesvervangers, goed voor je beurs en ook nog eens goed voor het milieu!

Zoals je ziet hoeft lekker en gevarieerd eten niet duur te zijn wanneer je slim inkoopt en al het eten gebruikt dat je in huis haalt.

Bekijk alle Huishouden