Voordeel

1. Betaal eerst je rekeningen voordat je geld uitgeeft aan iets anders.

Dit is zeker de belangrijkste tip om verstandig met je geld om te gaan. Komen al je rekeningen binnen op andere data? Zet het geld dan direct op een spaarrekening wanneer je je loon ontvangt en laat het automatisch terugstorten op je algemene rekening één dag voor de afschrijving. Zo loop je nooit het risico je rekeningen te missen.

2. Check prijzen en aanbiedingen

Je hoeft echt niet direct in een coupon gekkie uit Amerika te veranderen als je dit doet. Wel kan het veel geld schelen als je aan het begin van de week eventjes de folder checkt voor de nieuwe aanbiedingen. Pas je maaltijden en supermarkt bezoekjes daarop aan. Op deze manier eet je ook elke week weer wat anders.

Niet alleen per winkel maar ook per merk kan het flink wat schelen. Pak in plaats van die pot Unox soep eens het jumbo huismerk. Doe dit een paar keer en het scheelt je flink in maandelijkse kosten. Die soep smaakt er heus niet minder op!

3. Zet alles wat je overhoudt op je spaarrekening

Een simpele en toch effectieve manier is om je spaarrekening te blijven vullen. Op deze manier maak je er geen gewoonte van om geld erop te zetten en er weer van af te trekken. Het geld dat je nu spaart, had je namelijk niet meer nodig! Let maar eens op. Hoe langer je dit doet hoe meer je er mee bezig gaat zijn om geld over te houden. Zo wordt het een leuk spelletje met jezelf.

4. Spaar ouderwets voor luxe aankopen

Zit jij op het puntje van je stoel om die nieuwe Playstation 5 te kopen, maar heb je er eigenlijk het geld niet voor? Koop hem dan vooral niet op afbetaling maar wacht gewoon wat langer. Bij een koop op afbetaling betaal je altijd extra voor de lening die je afsluit. Daarbij ben je veel blijer als je na lang sparen eindelijk je aankoop hebt kunnen doen!

Bekijk alle Geldzaken