Voordeel

Opleidingen en Cursussen vergelijken

Of jij je nu wil omscholen, gaat bijleren of blijft ontwikkelen, het volgen van een nieuwe opleiding of cursus is nooit weggegooide moeite. Zeker niet wanneer je ook nog eens kan besparen door de prijzen te vergelijken! Waar de ene cursus is ingericht op gevorderden met een hoge prijs zijn er vaak ook leuke instapcursussen te vinden voor een mooier bedrag. Benieuwd hoe je die kunt vinden? Wij leggen het je uit.

Laat de cursus vergoeden door je baas

Ga je een cursus doen om jezelf door te ontwikkelen in een bepaald vakgebied? Of wil je jezelf specialiseren? Praat altijd eerst met je huidige baas en kijk of je de cursus (deels) vergoed kunt krijgen van de zaak. Het is voor een werkgever namelijk ook een fijne zaak dat jij de moeite wilt nemen om bij te leren. Deze kennis kan toegepast worden binnen het bedrijf en zo is het een win – win situatie.

Let goed op de omschrijving

Vergelijk de omschrijving en bijbehorende prijs goed met jouw wensen. Wil jij bijvoorbeeld leren fotograferen als hobby? Of ben je al fotograaf en wil jij jezelf graag laten specialiseren in portretten? Aan de tweede cursus zal een hoger prijskaartje hangen dan de eerste aangezien deze specialistische kennis vereist. Als dit niet iets is waar jij naar op zoek bent is het verstandig om dit van te voren goed te checken en zo de juiste prijs te betalen.

Check altijd vergelijkingssites!

Het internet staat tegenwoordig vol met vergelijkingssites, zo ook voor het vinden van jouw opleiding of cursus. Deze vergelijkingssites zijn handig om het soort cursus en het leerproces tegen elkaar af te wegen in combinatie met de prijs. Kun je kiezen voor een cursus online of op locatie? Door voor online te kiezen bespaar je hoogstwaarschijnlijk een heleboel centen zonder mis te lopen op de kennis.

Bekijk alle Overig