Voordeel

Koop op de markt

Producten als groente en fruit zijn een stuk voordeliger op de markt dan in de supermarkt. Zorg wel dat je niet afdwaalt naar die kledingkraampjes of de visboer, anders ben je je bespaarde geld direct weer kwijt.

Wacht even met kopen

Zie je iets dat je graag wil? Kijk eens online! Vaak zijn producten online bij een andere webwinkel veel goedkoper dan wanneer je ze in een winkel wil kopen. Daarbij is de impulsiviteit van de aankoop vaak minder als je jezelf de tijd geeft om er even over na te denken.

Ga niet van huis zonder water en een tussendoortje

Of je nu naar het werk, de stad of iets anders toe gaat, het is altijd slim om wat te eten en te drinken bij te hebben om die cravings bij de Bakker Bart of tankstations te voorkomen. Je betaald hier meteen de hoofdprijs vergeleken met wat je uit zou hebben gegeven in de supermarkt.

Koop je seizoenskleding niet direct

Een leuke winterjas gezien? Of een paar laarzen? Vaak gaan zulke artikelen halverwege het seizoen in de sale om ruimte te maken voor de volgende collecties. Wanneer jij dus direct een winterjas aanschaft kan dit soms tot wel 2x zo duur zijn dan wanneer je wacht tot later in het seizoen. En zo versleten was die jas van vorig jaar nu ook weer niet.

Shop 1x per week

Wanneer jij meerdere keren per week naar de supermarkt gaat is de kans ook groot dat je er meer zal besteden. Shop daarom 1x per week en plan je maaltijden vooruit. Op deze manier bespaar je op ‘lekkers’ dat je even snel in je mandje gooit.

Bekijk alle Geldzaken