Voordeel

1. Een trage verbinding

Upgrade niet direct je hele abonnement wanneer je verbinding trager is dan verwacht. Er zijn ook een tal van mogelijkheden om jouw abonnement sneller te laten werken, zonder je maandelijkse kosten te verhogen. Veelal is dit door nieuwe, snellere apparatuur welke je zelf kan kopen óf in sommige gevallen van je provider toegestuurd krijgt.

2. Downgrade je abonnement

Sommige providers, waaronder Ziggo, geven je de mogelijkheid om je abonnement te downgraden. Hiermee stap je dus eigenlijk naar een slomere internetverbinding wat kan schelen in de kosten. Vaak is dit een goede stap wanneer internet abonnementen ‘gratis’ de internetsnelheid van hun klanten verhogen. Was je al tevreden? Scheelt dat jou mooi in de kosten.

3. Liever digitale tv? Of ga je voor internet?

Met alle streamingsdiensten als Netflix, Prime, Disney, Videoland enz. Kijkt het grote grof van de mensen niet meer naar standaard televisiezenders. Het is dan ook zonde van je geld om een digitaal tv-pakket aan te houden. Dit geldt overigens ook voor een vaste telefoon. Gebruik je het niet? Schrappen dan! Zonder deze abonnementen kun je een iets sneller internet abonnement nemen én je bespaart nog steeds op je maandelijkse kosten.

4. Vergelijk jouw internetabonnement elk jaar

Hoewel overstappen van provider als een flink gedoe wordt gezien kun je hier enorm veel mee besparen. Nieuwe providers willen je namelijk maar al te graag binnenhengelen als hun klant waardoor zei strooien met hoge kortingen en extra’s! Het is daarom raadzaam om eens per jaar de verschillende abonnementen en hun deals tegen elkaar af te wegen. Dit gaat gemakkelijk online middels verschillende vergelijkingswebsites.

Bekijk alle Huishouden