Voordeel

Vaste lasten

Vaste lasten zijn vaak de grootste killer van je loon, maar het zijn wel allemaal belangrijke kosten. Het (af)betalen van je studie of je hypotheek bijvoorbeeld. Maar ook kosten voor een auto of telefoonrekening. Houd goed bij wat je hier elke maand aan kwijt bent en zet dit aan de kant, zo kun nooit een rekening missen.

Huishoudboekje

Zet je inkomsten en uitgaven eens op een rij in een huishoudboekje. Zo kun je kijken hoeveel je overhoudt om te sparen of waar je eventueel op kunt besparen. Het kan hier gaan om kleine dingen, zoals boodschappen, maar ook om verzekeringen waar je betere deals voor kunt krijgen. Tevens kun je zo gemakkelijker een spaardoel voor jezelf instellen als je volledig inzicht hebt.

Sparen

De ene spaart 100 vakanties vooruit, de ander zijn spaarrekening ligt nog net niet te verstoffen. Het is altijd belangrijk om een appeltje voor de dorst te hebben in de vorm van spaargeld. Echter, blijkt het moeilijker dan je zou denken om deze te vullen (en gevuld te houden). Maar wist je dat er hele simpele manieren zijn om te besparen op je dagelijkse uitgaven?

Geld verdienen

Mocht het sparen je toch nog moeilijk vallen kun je natuurlijk ook altijd kijken om wat extra bij te gaan verdienen door middel van een (extra) baantje naast je werk of studie. Dit kan vaak gewoon van uit huis en de opties zijn eindeloos. Zo heb je toch nog wat geld over om aan de kant te zetten elke maand.

beleggingspanden