Overige besparingstips

Laat goedkoop geen duurkoop zijn

Voordelige online koopjes scoren. 4 tips!

582899_zandvoort_2005Online een weekendje weg boeken, lijkt vaak voordelig. Net als dat bezoekje aan de dierentuin of avondje uit. Bijvoorbeeld via Groupon, Vakantieveilingen, Hotelkamerveiling en Veilingacties. Maar het is niet altijd zo dat je bespaart door online koopjes na te jagen, aldus een artikel in de Telegraaf. Soms is goedkoop ook duurkoop. Tips om te besparen op online koopjes.

 

Check de prijs

Controleer voordat je online een bod doet op een voordelige vakantie, avondje uit of bezoek aan een pretpark eerst wat de werkelijke of normale prijs is. Het komt regelmatig voor dat het helemaal niet zo is dat je vele euro’s bespaart met het bod dat je doet. Zeker tijdens de feestdagen, vakantie en dergelijke hebben diverse hotels, pretparken enzovoort ook speciale aanbiedingen die wellicht even aantrekkelijk zijn.

Kijk naar de bijkomende kosten

Staar je niet blind op de prijs van je bod. Vaak komen er bovenop je bieding nog extra kosten. Dat kan variëren van administratiekosten tot een percentage voor de organisatie die de veiling organiseert. Houd daar dus rekening mee en lees de voorwaarden goed.

Verplicht extra’s afnemen?

Als je online een bod uitbrengt op bijvoorbeeld een weekendje weg in een hotel let dan ook op de aanvullende verplichtingen. Het is heel gebruikelijk dat je bovenop je bod te maken krijgt met een verplicht ontbijt of diner in het hotel waar je overnacht.  En die zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Controleer de actiebeschikbaarheid

Voor diverse online aanbiedingen geldt een actiebeschikbaarheidsclausule. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de actie maar op bepaalde dagen geldig is en/of voor een bepaald aantal mensen. Check daarom ook altijd even de actiebeschikbaarheid. Want, het is zonde van het geld zijn als je er geen gebruik van kunt maken.

Trouwens, wat zijn jouw ervaringen met online biedingen op bijvoorbeeld vakanties, weekendjes weg, uit eten, kaartjes voor een pretpark of dierentuin?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *