Wonen

PVC in plaats van houten jaloezieën. Zelfde effect, lagere prijs

Een bespaartip die erg makkelijk te realiseren is maar waar toch om de een of andere reden veel mensen van opkijken. Houten jaloezieën zijn toch wel een erg populair item bij het inrichten van een woonkamer of keuken omdat het natuurlijk oogt, en op een hele goede manier effectief het licht blokt. Doordat je de verduister standen hebt kun je redelijk traploos de lichtinval of overtollig zonlicht “wegfilteren”. je hoeft dus niet als bij gordijnen ze helemaal open of dicht te doen. (overigens kunnen duorolgordijnen of duettes/dupligordijnen dit ook realiseren.

Hoezo dan besparen, is het een kwestie van de goedkoopste leverancier? Ja, ook dat helpt al moet je uitkijken voor te goedkoop. In de bouwmarkt kopen kan maar dan moet je toch al heel goed weten wat er verkocht wordt. Nee de grap zit erin dat de veel verkochte witte houden jaloezieën (veelal in 50 mm breed geleverd) ook verkrijgbaar zijn in een soort pvc of vinyl. Dat zie je niet, je voelt het amper anders dan in je portemonnee. PVS kost je zomaar een20-30% minder dan hout wat al snel op een kamer een behoorlijk bedrag scheelt.

Een tweede voordeel is dat pvc jaloezieën veel makkelijker schoonmaken en vochtbestendiger zijn dan de “gewone” houten jaloezieën. Dus voor een toepassing in een vochtigere ruimte zoals een badkamer of wellicht ook keuken kan dit nog eens een extra voordeel bieden omdat je raamdecoratie dan veel langer mee zal gaan.

Voor mogelijkheden om je te oriënteren op deze verschillende types jaloezieën kijk op de onderstaande pagina’s, tevens is er nog een link waar je gratis kleurstalen kunt aanvragen voor de raamdecoratie van jouw keus of zelfs een afspraak kunt maken met een gratis adviseur.

Wonen

Goedkope raamdecoratie

Hoe zoek je en beslis je over goedkope raamdecoratie?

Raamdecoratie, de verzamelnaam voor jaloezieën, gordijnen, duettes, silhouettes, vouwgordijnen, rolgordijnen en alles wat onder die categorie valt is een relatief complex product. Niet alleen omdat het lastig is tevoren in te schatten wat het effect gaat zijn  bij je thuis maar ook omdat je bij het inmeten behoorlijk kostbare fouten kunt maken.

Als je bij een rolgordijn niet op het kozijn meet maar erbinnen kan dat zo maar een heel verkeerd resultaat hebben. Of je meet waar hij helemaal niet kan hangen of op een plek waar je geen verduisterend effect kunt maken. Dat is vervelend, en erger nog, je leert er niet van want de volgende keer dat je gordijnen of andere raamdecoratie gaat kopen ben je zomaar zeven tot tien jaar verder en ben je alles weer vergeten.raamdecoratie

Goedkope raamdecoratie kan zomaar een hele dure raamdecoratie worden als je niet uitkijkt. Dus beter is het om een adviseur het vuile werk te laten doen als je serieus nadenkt over deze toch grotere aankoop, je kunt zomaar duizenden euro’s steken en het kopen van dit soort spullen in je woning.

Dus voor nameten en bestellen van je vouwgordijnen etcetera kun je in principe gewoon iemand laten komen, of het nu gaat om vouwgordijnen in amsterdam of jaloezieen in Rotterdam. Zo kun je veel beter laten controleren wat er moet gebeuren en wat je echt wil hebben.

Naast goed en vakkundig advies kunt u natuurlijk ook eerst zelf de nodige informatie bij elkaar halen. Het raamdecoratienet is hiervoor een handig hulpmiddel. Op vier verschillende sites – jaloezieën, plisségordijnen, vouwgordijnen en rolgordijnen - is veel informatie te vinden over de verschillende raambekleding. De belangrijkste vragen worden beantwoord en er zijn handleidingen voor meten en monteren.

Maak van raamdecoratie geen drama, en waar spul uit de bouwmarkt vaak goedkoop lijkt komt het in veel gevallen voor dat dit door verkeerde maatvoering en toch niet het juiste na aankoop het uiteindelijk qua kosten en uitkomt en tegenvalt. En dan is goedkoop heel snel duurkoop waar je voor wellicht hetzelfde geld echte maatwerk raamdecoratie had gehad. Dus als je voor hetzelfde geld maatwerk raamdecoratie kunt hebben dan is dat zeker een overweging waard.

Wonen

Besparen in badkamer

Besparen op de kosten van een badkamer. Koop of gebruik.

Iedereen heeft een badkamer en maakt er gebruikt van. Dit levert naast veel plezier en, niet HG_Ax_citterio_mengkraanonbelangrijk, lichamelijke hygiene, ook kosten op. Grote kosten van een badkamer zijn de aankoop, maar ook het waterverbruik en energieverbruik.

Dit kan uit verschillende posten worden uiteengetrokken:

  • Waterverbruik douche
  • Waterverbruik toilet
  • Electriciteit vloerverwarming
  • Overige electriciteit
  • Gewone verwarming en gasverbruik bij waterverwarming

Het waterverbruik van de douche is behoorlijk. Zeker als je een luxe regendouche hebt dan gaat het water er hard doorheen wat je dubbel geld kost.

 Lees verder

Wonen

Onderhoud woning

Bespaar, want de overheid betaalt mee

nl_housesJe eigen woning onderhouden kan best veel geld kosten. Wist je dat de overheid op diverse manieren bijdraagt? Zo zijn er diverse belastingregelingen en landelijke, provinciale en regionale subsidiemogelijkheden. Dat geldt óók voor het onderhoud en de verbetering van je huis. Bespaar en maak gebruik van de diverse regelingen. De bespaarmogelijkheden op en rij.

Hypotheekrente voor onderhoud is aftrekbaar

Weet je dat je ook de rente en de kosten van een hypotheek of een andere geldlening die je afsluit voor onderhoud en verbetering van je woning volledig kunt aftrekken van de belastingen? Rente op leningen voor een tweede huis vallen hier overigens niet onder.

 Lees verder

Wonen

Eigen woning en besparen

Bespaartips voor woningbezitters

besparen_huizenbezitterBezit je een eigen huis? En heb je het gevoel dat je kosten maar blijven stijgen? Met de onderstaande bespaartips kun je als huizenbezitter geld besparen.

Vijf bespaartips op en rij:

1. Check je hypotheek

Al jaren dezelfde hypotheek? Zoek dan eens uit of het zinvol is je hypotheek over te sluiten. Met name als de opbrengst hoger is dan de kosten. Bedenk wel: als je een hypotheek oversluit dan betaal je een boete voor het voortijdig aflossen van je hypotheek. Dat kan extra kosten met zich meebrengen, zoals taxatie- en notariskosten plus de afsluitprovisie voor je nieuwe hypotheek. Echter, als de huidige hypotheekrente lager is dan de rente die je nu betaalt of als de instaprente vervalt, kan het veranderen van hypotheek zeker interessant zijn. Ga eens na of het de moeite loont.

 Lees verder

Wonen

Woning kopen en onderhandelen vraagprijs

Huis kopen? 10 tips om geld te besparen

huis_te_koopWil je een huis kopen? En wil je besparen door zelf te onderhandelen over de vraagprijs? Geen nood. Zo blijf je als koper overeind tijdens de onderhandelingen? Tien tips waarmee je geld bespaart op het kopen van een huis.

Tip 1. Stel een maximum koopbedrag vast

Bepaal vooraf hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan een nieuwe woning. Houd hierbij ook rekening met het feit dat je geld kwijt bent aan de zaken als kosten koper, de verhuizing en eventueel aan een opknapbeurt of verbouwing. Bied niet meer dan je gewenste maximum.

 Lees verder