Huishouden

Vloeren van Your Floor®

Laminaat van Your Floor

Bij Your Floor® vindt u een selectie vloeren van internationale allure exclusief in Nederland en België, verdeeld door Your Floor® dealers. Het brede assortiment aan vloerevloeren of vinyl vloeren, kunststof vloeren of ondervloeren, al deze vloeren zijn PEFC gecertificeerd. Een andere positieve bijkomn van Your Floorvoldoen aan de hoogste Europese standaarden op het gebied van Milieu (PEFC) en kwaliteit. Of het nu gaat om houten vloeren, laminaat, pvc stigheid is dat de Your Floor® dealers geselecteerd zijn op vakmanschap. Lees verder

Wonen

Zelf je vouwgordijnen schoonmaken

panache_vouwgordijn_-_silvered_grey_RM1C-AA0305-F0217_detail_800x875_2Het maakt niet uit in welke ruimte je vouwgordijnen hebt hangen, ze worden na verloop van tijd vanzelf vies. Je kan ze natuurlijk schoon laten maken door een bedrijf, maar je kan net zo goed zelf je vouwgordijnen schoonmaken. Door ze zelf schoon te maken hangen ze sneller terug op hun plek en het bespaart je een hoop geld!

 Lees verder

Energie

Geld besparen doe je met de plisségordijnen

Iedereen zou het liefst weinig geld willen betalen voor iets met veel inhoud. Deze uitgelezen kans is er met de plisségordijnen, plisségordijnen besparen je een mooi bedrag per jaar en bieden fantastische kwaliteit!

De plisségordijnen werken energiebesparend. Dit komt door de stof waarvan de raamdecoratie wordt gemaakt, er ontstaat een stilstaande luchtlaag tussen het gordijn. Hierdoor blijft in de winter de kou buiten en in de zomer de warmte. Omdat de kou lekker buiten blijft in de winter zorgt dit voor minder verwarmingskosten, dit scheelt ongeveer 180 euro per jaar. Dit heeft niet alleen gevolgen voor jouw portemonnee maar ook nog eens voor het milieu.

 Lees verder

Wonen

PVC in plaats van houten jaloezieën. Zelfde effect, lagere prijs

Een bespaartip die erg makkelijk te realiseren is maar waar toch om de een of andere reden veel mensen van opkijken. Houten jaloezieën zijn toch wel een erg populair item bij het inrichten van een woonkamer of keuken omdat het natuurlijk oogt, en op een hele goede manier effectief het licht blokt. Doordat je de verduister standen hebt kun je redelijk traploos de lichtinval of overtollig zonlicht “wegfilteren”. je hoeft dus niet als bij gordijnen ze helemaal open of dicht te doen. (overigens kunnen duorolgordijnen of duettes/dupligordijnen dit ook realiseren.

 Lees verder

Wonen

Goedkope raamdecoratie

Hoe zoek je en beslis je over goedkope raamdecoratie?

Raamdecoratie, de verzamelnaam voor jaloezieën, gordijnen, duettes, silhouettes, vouwgordijnen, rolgordijnen en alles wat onder die categorie valt is een relatief complex product. Niet alleen omdat het lastig is tevoren in te schatten wat het effect gaat zijn  bij je thuis maar ook omdat je bij het inmeten behoorlijk kostbare fouten kunt maken.

Als je bij een rolgordijn niet op het kozijn meet maar erbinnen kan dat zo maar een heel verkeerd resultaat hebben. Of je meet waar hij helemaal niet kan hangen of op een plek waar je geen verduisterend effect kunt maken. Dat is vervelend, en erger nog, je leert er niet van want de volgende keer dat je gordijnen of andere raamdecoratie gaat kopen ben je zomaar zeven tot tien jaar verder en ben je alles weer vergeten.

 Lees verder

Wonen

Besparen in badkamer

Besparen op de kosten van een badkamer. Koop of gebruik.

Iedereen heeft een badkamer en maakt er gebruikt van. Dit levert naast veel plezier en, niet HG_Ax_citterio_mengkraanonbelangrijk, lichamelijke hygiene, ook kosten op. Grote kosten van een badkamer zijn de aankoop, maar ook het waterverbruik en energieverbruik.

Dit kan uit verschillende posten worden uiteengetrokken:

  • Waterverbruik douche
  • Waterverbruik toilet
  • Electriciteit vloerverwarming
  • Overige electriciteit
  • Gewone verwarming en gasverbruik bij waterverwarming

Het waterverbruik van de douche is behoorlijk. Zeker als je een luxe regendouche hebt dan gaat het water er hard doorheen wat je dubbel geld kost.

 Lees verder

Wonen

Onderhoud woning

Bespaar, want de overheid betaalt mee

nl_housesJe eigen woning onderhouden kan best veel geld kosten. Wist je dat de overheid op diverse manieren bijdraagt? Zo zijn er diverse belastingregelingen en landelijke, provinciale en regionale subsidiemogelijkheden. Dat geldt óók voor het onderhoud en de verbetering van je huis. Bespaar en maak gebruik van de diverse regelingen. De bespaarmogelijkheden op en rij.

Hypotheekrente voor onderhoud is aftrekbaar

Weet je dat je ook de rente en de kosten van een hypotheek of een andere geldlening die je afsluit voor onderhoud en verbetering van je woning volledig kunt aftrekken van de belastingen? Rente op leningen voor een tweede huis vallen hier overigens niet onder.

 Lees verder

Wonen

Eigen woning en besparen

Bespaartips voor woningbezitters

besparen_huizenbezitterBezit je een eigen huis? En heb je het gevoel dat je kosten maar blijven stijgen? Met de onderstaande bespaartips kun je als huizenbezitter geld besparen.

Vijf bespaartips op en rij:

1. Check je hypotheek

Al jaren dezelfde hypotheek? Zoek dan eens uit of het zinvol is je hypotheek over te sluiten. Met name als de opbrengst hoger is dan de kosten. Bedenk wel: als je een hypotheek oversluit dan betaal je een boete voor het voortijdig aflossen van je hypotheek. Dat kan extra kosten met zich meebrengen, zoals taxatie- en notariskosten plus de afsluitprovisie voor je nieuwe hypotheek. Echter, als de huidige hypotheekrente lager is dan de rente die je nu betaalt of als de instaprente vervalt, kan het veranderen van hypotheek zeker interessant zijn. Ga eens na of het de moeite loont.

 Lees verder

Wonen

Woning kopen en onderhandelen vraagprijs

Huis kopen? 10 tips om geld te besparen

huis_te_koopWil je een huis kopen? En wil je besparen door zelf te onderhandelen over de vraagprijs? Geen nood. Zo blijf je als koper overeind tijdens de onderhandelingen? Tien tips waarmee je geld bespaart op het kopen van een huis.

Tip 1. Stel een maximum koopbedrag vast

Bepaal vooraf hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan een nieuwe woning. Houd hierbij ook rekening met het feit dat je geld kwijt bent aan de zaken als kosten koper, de verhuizing en eventueel aan een opknapbeurt of verbouwing. Bied niet meer dan je gewenste maximum.

 Lees verder