Apparaten

Stofzuiger bespaartips

StofzuigerStofzuiger Bespaartips

Een klein huishoudelijk apparaat zoals de stofzuiger slurpt natuurlijk niet zoveel energie als de grootgebruikers in huis zoals de wasdroger of wasmachine. Toch kan de echte bespaarder jaarlijks wat geld besparen door een energiezuinige stofzuiger te kopen, energiezuinig te stofzuigen en slim om te gaan met de stofzuigerzakken. Door onderstaande tips in het achterhoofd te houden kun je uiteindelijk toch rekening met houden met je portemonnee en het milieu.

Energiezuinige Stofzuiger Kopen

Helaas hebben stofzuigers tegenwoordig nog geen energielabel waaraan je een energiezuinig apparaat gemakkelijkt kunt herkennen. Waar een wasmachine zuinig is als deze een label A heeft, daar moet bij een stofzuiger onder andere gelet worden op het wattage. Dit geeft bij een stofzuiger het zuigvermogen aan, maar tegelijkertijd geldt dat een hoog wattage ook een hoger stroomverbruik betekent.

Wel zijn er tegenwoordig steeds meer energiezuinige stofzuigers op de markt die met een lager wattage toch veel zuigvermogen hebben. Zo hebben onder andere de fabrikanten Miele en Siemens energiezuinige modellen die door hun filters of compressors minder energie verbruiken.

Veel stofzuigers, maar niet alle, bieden de gebruiker de mogelijkheid het vermogen handmatig in te stellen. Door deze functie kun je het wattage aanpassen en krijg je meer controle over het energieverbruik. Vaak krijg je een kamer op een wat lager vermogen ook schoon. Wil je een stofzuiger kopen, kies dan een energiezuinige stofzuiger met een dergelijke functie.

 Lees verder

Apparaten

Misleidende verkooptrucs

Bespaar geld en vermijd loze aanbiedingen

korting_korting_prijskaartje‘OP = OP!, van €150 voor €75, aanbieding geldt NU!’, enkele verkoopkreten waarmee winkeliers hun producten verkopen. Daar is natuurlijk niet mis mee. Hoewel? Maar wat als de producten toch niet zo voordelig zijn als je denkt en je misleiden? De Consumentenbond onderzocht in hoeverre aanbiedingen je echt voordeel opleveren. Bespaar geld en vermijd de loze aanbiedingen.

Product (ver)kopen

Soms kan het natuurlijk zo zijn dat de aanbiedingen werkelijk aantrekkelijk zijn. En als je toch overwoog het artikel te kopen, dan kun je er het beste maar gebruik van maken. Of als je het product regelmatig gebruikt en een extra voorraadje ervan geen probleem is. Maar blijf waakzaam. Het komt regelmatig voor de aanbiedingen niet meer zijn dan loze lokkertjes.

 Lees verder

Apparaten

Collectief of in groep inkopen

Bespaar geld door samen – en masse – in te kopen

1082516_eurosDoor met meerdere mensen tegelijkertijd – als groep of collectief – een product of dienst te kopen, kun je vaak fikse kortingen realiseren. Van uit eten gaan, een concert bijwonen of een sauna bezoeken tot sporten en kleding kopen. Bespaar geld door in groep of collectief te shoppen.

Diverse aanbieders groepsinkopen

Sinds de crisis lijk het collectief inkopen van goederen en diensten een heuse boost te hebben gekregen. Zo is er iBOOD.nl. Een one-day deal platform. Dagelijks biedt het vanaf 00:00 een nieuw product aan tegen de allerlaagste internetprijs. De aanbiedingen gelden maximaal 24 uur en zo lang de voorraad strekt. Maar ook een speler als UnitedConsumers.nl maakt gebruik van in groep aankopen en geeft je daardoor veel voordeel. Of wat te denken van Groepsveiling.nl. Voor de energiemarkt? Nog eentje: de Vastelasenbond.nl. De bond is gespecialiseerd in het verlagen van je vaste lasten en biedt je ook de mogelijkheid om collectief onder andere energie en internet + bellen in te kopen.

 Lees verder

Apparaten

Afdingen en geld besparen

Zo onderhandel je: 15 bespaartips!

handje_klap_afdingenOnderhandelen over de prijs van een product is niet alleen iets voor op vakantie of wanneer je een nieuwe auto of occasion koopt. Pas afdingen of onderhandelen over de prijs standaard toe. Je bespaart daarmee pakweg tussen de 5 en 10% op de aankoopprijs. Dus als je een nieuwe tv, vaatwasser, wasmachine, droger, pc of fiets koopt, onderhandel actief en bespaar geld. Zo pak je het aan.

Tip 1. Vergelijk online wat iets kost.

Tip 2. Ga aan het einde van de dag, maand of jaar je aankoop doen. Verkopers moeten hun target halen en zijn vaak vatbaarder voor je argumenten.

Tip 3. Blijf altijd aardig. De korting moet je worden gegund.

 Lees verder