Huishouden

Vloeren van Your Floor®

Laminaat van Your Floor

Bij Your Floor® vindt u een selectie vloeren van internationale allure exclusief in Nederland en België, verdeeld door Your Floor® dealers. Het brede assortiment aan vloerevloeren of vinyl vloeren, kunststof vloeren of ondervloeren, al deze vloeren zijn PEFC gecertificeerd. Een andere positieve bijkomn van Your Floorvoldoen aan de hoogste Europese standaarden op het gebied van Milieu (PEFC) en kwaliteit. Of het nu gaat om houten vloeren, laminaat, pvc stigheid is dat de Your Floor® dealers geselecteerd zijn op vakmanschap. Lees verder

Huishouden

Zelf jaloezieën schoonmaken

Je kan natuurlijk iemand anders je jaloezieën schoon laten maken, maar waarom zou je het niet zelf doen? Veel mensen zien er tegen op om jaloezieën schoon te maken, maar geloof ons, het valt mee!

 Lees verder

Wonen

Zelf je vouwgordijnen schoonmaken

panache_vouwgordijn_-_silvered_grey_RM1C-AA0305-F0217_detail_800x875_2Het maakt niet uit in welke ruimte je vouwgordijnen hebt hangen, ze worden na verloop van tijd vanzelf vies. Je kan ze natuurlijk schoon laten maken door een bedrijf, maar je kan net zo goed zelf je vouwgordijnen schoonmaken. Door ze zelf schoon te maken hangen ze sneller terug op hun plek en het bespaart je een hoop geld!

 Lees verder

Energie

Geld besparen doe je met de plisségordijnen

Iedereen zou het liefst weinig geld willen betalen voor iets met veel inhoud. Deze uitgelezen kans is er met de plisségordijnen, plisségordijnen besparen je een mooi bedrag per jaar en bieden fantastische kwaliteit!

De plisségordijnen werken energiebesparend. Dit komt door de stof waarvan de raamdecoratie wordt gemaakt, er ontstaat een stilstaande luchtlaag tussen het gordijn. Hierdoor blijft in de winter de kou buiten en in de zomer de warmte. Omdat de kou lekker buiten blijft in de winter zorgt dit voor minder verwarmingskosten, dit scheelt ongeveer 180 euro per jaar. Dit heeft niet alleen gevolgen voor jouw portemonnee maar ook nog eens voor het milieu.

 Lees verder

Eten & koken

Goedkoop en effectief afvallen

Je wilt ontzettend graag goedkoop afvallen en je bent al die dure diëten beu. Het hongergevoel wat met de meeste diëten mee komt is ook alleen maar vervelend en aan het eind van de maand zie je vaak geen resultaat. Ook heb je naast je werk geen zin en tijd om ’s avonds nog naar die veel te dure sportschool te gaan. Hoe kan je nu dan toch afvallen zonder hier een vermogen aan uit te geven?

Waarom afvallen vaak niet lukt

De reden waarom het bij veel mensen niet lukt om af te vallen komt omdat zij continu een knagend hongergevoel hebben. Wanneer je aan een dieet begint is de stap vaak net iets te groot. Je gaat van veel eten naar een stuk minder eten per dag, en dit werkt niet. Maar hoe zorg je er nu voor dat je geen last meer hebt van een honger gevoel en wel genoeg kunt afvallen?

 Lees verder

Wonen

PVC in plaats van houten jaloezieën. Zelfde effect, lagere prijs

Een bespaartip die erg makkelijk te realiseren is maar waar toch om de een of andere reden veel mensen van opkijken. Houten jaloezieën zijn toch wel een erg populair item bij het inrichten van een woonkamer of keuken omdat het natuurlijk oogt, en op een hele goede manier effectief het licht blokt. Doordat je de verduister standen hebt kun je redelijk traploos de lichtinval of overtollig zonlicht “wegfilteren”. je hoeft dus niet als bij gordijnen ze helemaal open of dicht te doen. (overigens kunnen duorolgordijnen of duettes/dupligordijnen dit ook realiseren.

 Lees verder

Wonen

Goedkope raamdecoratie

Hoe zoek je en beslis je over goedkope raamdecoratie?

Raamdecoratie, de verzamelnaam voor jaloezieën, gordijnen, duettes, silhouettes, vouwgordijnen, rolgordijnen en alles wat onder die categorie valt is een relatief complex product. Niet alleen omdat het lastig is tevoren in te schatten wat het effect gaat zijn  bij je thuis maar ook omdat je bij het inmeten behoorlijk kostbare fouten kunt maken.

Als je bij een rolgordijn niet op het kozijn meet maar erbinnen kan dat zo maar een heel verkeerd resultaat hebben. Of je meet waar hij helemaal niet kan hangen of op een plek waar je geen verduisterend effect kunt maken. Dat is vervelend, en erger nog, je leert er niet van want de volgende keer dat je gordijnen of andere raamdecoratie gaat kopen ben je zomaar zeven tot tien jaar verder en ben je alles weer vergeten.

 Lees verder

Overige besparingstips

goedkoper A-merk sanitair kopen

Online badkamer artikelen kopen heeft ook voordelen

Er zijn heel veel badkamerzaken in nederland, de bekendste daarvan zijn firma’s als Brugman en Wooning (vallend onder De Mandemakers Groep) maar natuurlijk zijn ook badkamerzaken als Baderie en Sanidrome bekende ketens die veel doen aan marketing. Dit zijn meer de ketens die het moeten hebben van een stuk advies en de verkoop van de complete badkamer al dan niet met installatie.

toiletVeel mensen kopen echter losse componenten zoals wastafels, losse baden, douchesets of thermostaatkranen en die kun je natuurlijk ook prima op het internet kopen en zo een mooi bedrag besparen op de aanschaf.

Er zijn veel plekken waar je terecht kunt maar die zijn niet allemaal betrouwbaar of goed. Goed wil niet alleen zeggen het aanbod (bij diverse winkels verdrink je erin en snap je het niet als je geen loodgieter bent) maar ook de uitleg en eventueel ondersteunend materiaal zoals video uitleg. De snelheid van antwoorden op vragen via mail of in een enkel geval zelfs chat (erg handig!!) varieert heel erg in snelheid en kwaliteit van antwoord.

Vanuit eigen ervaring kan ik een site aanbevelen, waar je goed en voordelig losse artikelen kunt kopen tegen normale voorwaarden met de mogelijkheid tot afhalen of laten bezorgen. Ze antwoorden snel en goed en op een sypathieke manier, waarbij alle gangbare AS-merken zoals Grohe en hansgrohe en Duravit en Villeroy&Boch te verkrijgen zijn.

Tevens heb ik een kortingsbon gevonden voor 5% extra korting op het huismerk Valore. Dan moet je “valoreintro” ingeven bij de kortingscodes en dan wordt de korting verrekend. Boven de 300 euro is het overigens gratis thuisbezorgen. Ga naar www.sanitairkenner.nl en pak die korting!

 

 

 

Overige besparingstips

Voordelig kopen op een veiling

Tips voor kopen op een veiling

veilinghamerOp een veiling koop je niet alleen antiek, schilderijen, bijzondere boeken en dergelijke. Je kunt er ook prima voor weinig geld je inboedel kopen. Van huisraad, wasmachine tot tapijten, tv’s en fietsen. Kwalitatief mooie spullen voor prijzen onder de nieuwprijs. Maar, wees niet te gretig dan loop je de kans teveel te betalen. Tips hoe je koopt op een veiling en geld kunt besparen.

Soorten veilingen

Er zijn verschillende soorten veilingen. Behalve inboedelveilingen zijn er ook speciale antiek- en kunstveilingen, huizenveilingen en tegenwoordig zelfs internetveilingen. Van huisraad, auto’s en vakanties tot antiek. Nieuwsgierig? Op de veiling.startpagina vind je een overzicht van de diverse veilingen. Wil je ‘life’ een veiling bijwonen? Dat kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld bij het Amsterdamse veilinghuis De Eland De Zon Loth Gijselman. Online meedoen aan een veiling? Kijk eens bij BVA Auctions.

 Lees verder

Wonen

Besparen in badkamer

Besparen op de kosten van een badkamer. Koop of gebruik.

Iedereen heeft een badkamer en maakt er gebruikt van. Dit levert naast veel plezier en, niet HG_Ax_citterio_mengkraanonbelangrijk, lichamelijke hygiene, ook kosten op. Grote kosten van een badkamer zijn de aankoop, maar ook het waterverbruik en energieverbruik.

Dit kan uit verschillende posten worden uiteengetrokken:

  • Waterverbruik douche
  • Waterverbruik toilet
  • Electriciteit vloerverwarming
  • Overige electriciteit
  • Gewone verwarming en gasverbruik bij waterverwarming

Het waterverbruik van de douche is behoorlijk. Zeker als je een luxe regendouche hebt dan gaat het water er hard doorheen wat je dubbel geld kost.

 Lees verder