Wonen

PVC in plaats van houten jaloezieën. Zelfde effect, lagere prijs

Een bespaartip die erg makkelijk te realiseren is maar waar toch om de een of andere reden veel mensen van opkijken. Houten jaloezieën zijn toch wel een erg populair item bij het inrichten van een woonkamer of keuken omdat het natuurlijk oogt, en op een hele goede manier effectief het licht blokt. Doordat je de verduister standen hebt kun je redelijk traploos de lichtinval of overtollig zonlicht “wegfilteren”. je hoeft dus niet als bij gordijnen ze helemaal open of dicht te doen. (overigens kunnen duorolgordijnen of duettes/dupligordijnen dit ook realiseren.

Hoezo dan besparen, is het een kwestie van de goedkoopste leverancier? Ja, ook dat helpt al moet je uitkijken voor te goedkoop. In de bouwmarkt kopen kan maar dan moet je toch al heel goed weten wat er verkocht wordt. Nee de grap zit erin dat de veel verkochte witte houden jaloezieën (veelal in 50 mm breed geleverd) ook verkrijgbaar zijn in een soort pvc of vinyl. Dat zie je niet, je voelt het amper anders dan in je portemonnee. PVS kost je zomaar een20-30% minder dan hout wat al snel op een kamer een behoorlijk bedrag scheelt.

Een tweede voordeel is dat pvc jaloezieën veel makkelijker schoonmaken en vochtbestendiger zijn dan de “gewone” houten jaloezieën. Dus voor een toepassing in een vochtigere ruimte zoals een badkamer of wellicht ook keuken kan dit nog eens een extra voordeel bieden omdat je raamdecoratie dan veel langer mee zal gaan.

Voor mogelijkheden om je te oriënteren op deze verschillende types jaloezieën kijk op de onderstaande pagina’s, tevens is er nog een link waar je gratis kleurstalen kunt aanvragen voor de raamdecoratie van jouw keus of zelfs een afspraak kunt maken met een gratis adviseur.

Wonen

Goedkope raamdecoratie

Hoe zoek je en beslis je over goedkope raamdecoratie?

Raamdecoratie, de verzamelnaam voor jaloezieën, gordijnen, duettes, silhouettes, vouwgordijnen, rolgordijnen en alles wat onder die categorie valt is een relatief complex product. Niet alleen omdat het lastig is tevoren in te schatten wat het effect gaat zijn  bij je thuis maar ook omdat je bij het inmeten behoorlijk kostbare fouten kunt maken.

Als je bij een rolgordijn niet op het kozijn meet maar erbinnen kan dat zo maar een heel verkeerd resultaat hebben. Of je meet waar hij helemaal niet kan hangen of op een plek waar je geen verduisterend effect kunt maken. Dat is vervelend, en erger nog, je leert er niet van want de volgende keer dat je gordijnen of andere raamdecoratie gaat kopen ben je zomaar zeven tot tien jaar verder en ben je alles weer vergeten.raamdecoratie

Goedkope raamdecoratie kan zomaar een hele dure raamdecoratie worden als je niet uitkijkt. Dus beter is het om een adviseur het vuile werk te laten doen als je serieus nadenkt over deze toch grotere aankoop, je kunt zomaar duizenden euro’s steken en het kopen van dit soort spullen in je woning.

Dus voor nameten en bestellen van je vouwgordijnen etcetera kun je in principe gewoon iemand laten komen, of het nu gaat om vouwgordijnen in amsterdam of jaloezieen in Rotterdam. Zo kun je veel beter laten controleren wat er moet gebeuren en wat je echt wil hebben.

Naast goed en vakkundig advies kunt u natuurlijk ook eerst zelf de nodige informatie bij elkaar halen. Het raamdecoratienet is hiervoor een handig hulpmiddel. Op vier verschillende sites – jaloezieën, plisségordijnen, vouwgordijnen en rolgordijnen - is veel informatie te vinden over de verschillende raambekleding. De belangrijkste vragen worden beantwoord en er zijn handleidingen voor meten en monteren.

Maak van raamdecoratie geen drama, en waar spul uit de bouwmarkt vaak goedkoop lijkt komt het in veel gevallen voor dat dit door verkeerde maatvoering en toch niet het juiste na aankoop het uiteindelijk qua kosten en uitkomt en tegenvalt. En dan is goedkoop heel snel duurkoop waar je voor wellicht hetzelfde geld echte maatwerk raamdecoratie had gehad. Dus als je voor hetzelfde geld maatwerk raamdecoratie kunt hebben dan is dat zeker een overweging waard.

Overige besparingstips

goedkoper A-merk sanitair kopen

Online badkamer artikelen kopen heeft ook voordelen

Er zijn heel veel badkamerzaken in nederland, de bekendste daarvan zijn firma’s als Brugman en Wooning (vallend onder De Mandemakers Groep) maar natuurlijk zijn ook badkamerzaken als Baderie en Sanidrome bekende ketens die veel doen aan marketing. Dit zijn meer de ketens die het moeten hebben van een stuk advies en de verkoop van de complete badkamer al dan niet met installatie.

toiletVeel mensen kopen echter losse componenten zoals wastafels, losse baden, douchesets of thermostaatkranen en die kun je natuurlijk ook prima op het internet kopen en zo een mooi bedrag besparen op de aanschaf.

Er zijn veel plekken waar je terecht kunt maar die zijn niet allemaal betrouwbaar of goed. Goed wil niet alleen zeggen het aanbod (bij diverse winkels verdrink je erin en snap je het niet als je geen loodgieter bent) maar ook de uitleg en eventueel ondersteunend materiaal zoals video uitleg. De snelheid van antwoorden op vragen via mail of in een enkel geval zelfs chat (erg handig!!) varieert heel erg in snelheid en kwaliteit van antwoord.

Vanuit eigen ervaring kan ik een site aanbevelen, waar je goed en voordelig losse artikelen kunt kopen tegen normale voorwaarden met de mogelijkheid tot afhalen of laten bezorgen. Ze antwoorden snel en goed en op een sypathieke manier, waarbij alle gangbare AS-merken zoals Grohe en hansgrohe en Duravit en Villeroy&Boch te verkrijgen zijn.

Tevens heb ik een kortingsbon gevonden voor 5% extra korting op het huismerk Valore. Dan moet je “valoreintro” ingeven bij de kortingscodes en dan wordt de korting verrekend. Boven de 300 euro is het overigens gratis thuisbezorgen. Ga naar www.sanitairkenner.nl en pak die korting!

 

 

 

Overige besparingstips

Voordelig kopen op een veiling

Tips voor kopen op een veiling

veilinghamerOp een veiling koop je niet alleen antiek, schilderijen, bijzondere boeken en dergelijke. Je kunt er ook prima voor weinig geld je inboedel kopen. Van huisraad, wasmachine tot tapijten, tv’s en fietsen. Kwalitatief mooie spullen voor prijzen onder de nieuwprijs. Maar, wees niet te gretig dan loop je de kans teveel te betalen. Tips hoe je koopt op een veiling en geld kunt besparen.

Soorten veilingen

Er zijn verschillende soorten veilingen. Behalve inboedelveilingen zijn er ook speciale antiek- en kunstveilingen, huizenveilingen en tegenwoordig zelfs internetveilingen. Van huisraad, auto’s en vakanties tot antiek. Nieuwsgierig? Op de veiling.startpagina vind je een overzicht van de diverse veilingen. Wil je ‘life’ een veiling bijwonen? Dat kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld bij het Amsterdamse veilinghuis De Eland De Zon Loth Gijselman. Online meedoen aan een veiling? Kijk eens bij BVA Auctions.

 Lees verder

Wonen

Besparen in badkamer

Besparen op de kosten van een badkamer. Koop of gebruik.

Iedereen heeft een badkamer en maakt er gebruikt van. Dit levert naast veel plezier en, niet HG_Ax_citterio_mengkraanonbelangrijk, lichamelijke hygiene, ook kosten op. Grote kosten van een badkamer zijn de aankoop, maar ook het waterverbruik en energieverbruik.

Dit kan uit verschillende posten worden uiteengetrokken:

  • Waterverbruik douche
  • Waterverbruik toilet
  • Electriciteit vloerverwarming
  • Overige electriciteit
  • Gewone verwarming en gasverbruik bij waterverwarming

Het waterverbruik van de douche is behoorlijk. Zeker als je een luxe regendouche hebt dan gaat het water er hard doorheen wat je dubbel geld kost.

 Lees verder

Eten & koken

Verse kruiden uit eigen diepvries

Verse kruiden invriezen; voordelig en lekker. De tips

verse_kruidenKoken met verse kruiden is lekker. Alleen wekelijks verse kruiden kopen is prijzig. Hoe dan besparen op de aankoop van je verse kruiden? Tips voor een flinke hoeveelheid verse kruiden voor een budgetvriendelijke prijs.

Kruidenplantjes en gedroogde kruiden

Je kunt ervoor kiezen een kruidenplantje in pot op de vensterbank te zetten. Dat is een voordelige oplossing.  Met wat liefde en aandacht zorg je ervoor en het geeft enkele weken eetplezier. Helaas, mij lukt dat niet. De kruiden staan altijd te verpieteren in de vensterbank; of te weinig water of te veel. Bovendien zijn die kruidenplantjes in pot best prijzig. Ook gedroogde kruiden is niet altijd aantrekkelijk. De smaak is toch minder intens. Okay, ingevroren kruiden dan? Klinkt aanlokkelijk. Alleen als je ziet wat je krijgt dan dat qua prijs weer vrij duur.

 Lees verder

Boodschappen

Bespaar geld tijdens het winkelen

Slimme verkooptrucs om te vermijden. 6 tips!

Verkooptrucs_winkelsDenk je ook dat je ‘een gat in je hand hebt’? Omdat je tijdens het winkelen meer geld uitgeeft dan gepland? En aan producten die je helemaal niet nodig hebt? De eerstvolgende keer dat je dat overkomt, kun je dat schuiven op de slimme psychologische verkooptrucs. Want, er zijn volgens Brits onderzoek allerlei ‘onzichtbare’ verleidingstechnieken die je aanzetten tot die impulsaankopen. Bijvoorbeeld muziek, geuren, kleuren, verlichting en vloertextuur. Bespaar geld door de volgende 6 slimme verkooptrucs te vermijden.

Geur

Vind jij de geur van versgebakken brood ook zo onweerstaanbaar? Het is in elk geval een manier waarop supermarkten proberen de verkoop te verhogen. En niet alleen supermarkten. Denk maar aan een makelaar die bij een woningverkoop adviseert een appeltaart te bakken. Of wat te denken van reisbureaus die bijvoorbeeld de geur van zeewind of kokos in hun zaak verspreiden. En niet te vergeten de welbekende geur van nieuwe auto’s. Of overheerlijke etensgeuren in een keukenshowroom?

 Lees verder

Eten & koken

Eten is om op te eten

Eten is om op te etenDe gemiddelde Nederlander gooit bijna een kwart van gekocht voedsel weg in de afvalbak, blijkt uit onderzoek. Zo ongeveer de helft hiervan is afval: klokhuizen, aardappelschillen, kaaskorsten, botjes, enzovoorts.

Bijna 1 miljoen ton van al het eten dat in de afvalbak verdwijnt, is nog gewoon eetbaar. Het gaat voornamelijk om verse zuivel, groente en fruit, brood, vlees, aardappelen en oliën en vetten.

De gemiddelde Nederlander verspilt hierdoor ruim 50 kilo voedsel per jaar, dat is omgerekend ongeveer 175 euro per persoon per jaar. Voor een gemiddeld Nederlands huishouden komt dat neer op 400 euro per jaar. Zonde van het geld, vandaar dat de website www.etenisomopteeten.nl is opgestart door het Voedingscentrum en Milieu Centraal. Het Voedingscentrum en Milieu Centraal willen met de website inzicht geven in voedselverspilling en praktische oplossingen ervoor bieden.

 Lees verder

Apparaten

Stofzuiger bespaartips

StofzuigerStofzuiger Bespaartips

Een klein huishoudelijk apparaat zoals de stofzuiger slurpt natuurlijk niet zoveel energie als de grootgebruikers in huis zoals de wasdroger of wasmachine. Toch kan de echte bespaarder jaarlijks wat geld besparen door een energiezuinige stofzuiger te kopen, energiezuinig te stofzuigen en slim om te gaan met de stofzuigerzakken. Door onderstaande tips in het achterhoofd te houden kun je uiteindelijk toch rekening met houden met je portemonnee en het milieu.

Energiezuinige Stofzuiger Kopen

Helaas hebben stofzuigers tegenwoordig nog geen energielabel waaraan je een energiezuinig apparaat gemakkelijkt kunt herkennen. Waar een wasmachine zuinig is als deze een label A heeft, daar moet bij een stofzuiger onder andere gelet worden op het wattage. Dit geeft bij een stofzuiger het zuigvermogen aan, maar tegelijkertijd geldt dat een hoog wattage ook een hoger stroomverbruik betekent.

Wel zijn er tegenwoordig steeds meer energiezuinige stofzuigers op de markt die met een lager wattage toch veel zuigvermogen hebben. Zo hebben onder andere de fabrikanten Miele en Siemens energiezuinige modellen die door hun filters of compressors minder energie verbruiken.

Veel stofzuigers, maar niet alle, bieden de gebruiker de mogelijkheid het vermogen handmatig in te stellen. Door deze functie kun je het wattage aanpassen en krijg je meer controle over het energieverbruik. Vaak krijg je een kamer op een wat lager vermogen ook schoon. Wil je een stofzuiger kopen, kies dan een energiezuinige stofzuiger met een dergelijke functie.

 Lees verder

Boodschappen

Prijzen vergelijken bespaart geld, deel 1

Supermarkten: euro’s besparen op je boodschappen

boodschappen_vergelijkenDoor prijzen te vergelijken, kun je veel geld besparen. Of het nu gaat om de premies van  verzekeringen, de energieprijzen, telecomaanbieders, supermarktaanbiedingen, notaristarieven of de prijs van een nieuwe fotocamera, fiets, wasmachine of koelkast. In dit eerste deel vind je enkele handige vergelijkingssites om te shoppen voor voordelige boodschappen. Wie weet kun je zo nog wat geld besparen op je huishoudelijke uitgaven.

Voordeelmuis.nl

Een van mijn favorieten is Voordeelmuis.nl. Het biedt heel veel actuele folderaanbiedingen van ‘alle bekende Nederlandse winkels’. Op de site vind je scans van heel veel folders – soms wat onduidelijk/klein en moeilijk leesbaar – maar wel up-to-date en ook de geldigheidsduur staat vermeld. En hoewel de site wat rommelig oogt niet echt overzichtelijk is door de grote hoeveelheid folders, is het reuze handig als je op zoek bent naar een aanbieding van een specifiek product. Je kunt kiezen uit maar liefst 5000 categorieën. Misschien even puzzelen, maar de moeite waard om te zoeken naar voordeeltjes.

 Lees verder