Gezin

Besparen op een kinderstoel

Opvouwbare kinderstoel

Als u kinderen heeft weet u dat u een keer een kinderstoel moet aanschaffen. Een kinderstoel is vaak ontzettend duur en kinderen groeien er weer snel uit. Om nu toch een kinderstoel te hebben en hier geen fortuin aan uit te hoeven geven is er de opvouwbare kinderstoel.

 Lees verder

Andere bespaartips

Bolderkar of bolderwagen?

Bolderkar of bolderwagen als vervanging voor korte autoritjes?

Een bolderkar is een uitkomst, met name voor grotere (maar ook kleinere) gezinnen of mensen met een boot. De bolderkar, ook wel bolderwagen genoemd is door de jaren heel behoorlijk verbeterd als je kijkt naar het gebruiksgemak en ook de materialen. Waar vroeger de Bolderkar uitsluitend met staal en hout te verkrijgen was zoals nu nog steeds bij het merk Berg bolderwagens zo is, heb je inmiddels hele andere varianten van de bolderkar zoals de inklapbare bolderkar, de opvouwbare bolderkar en andere afwijkingen van de trend.

 Lees verder

Overige besparingstips

7 Days of Inspiration

Nederland gratis mooier, socialer en beter maken

imagesGeld besparen kan op heel veel verschillende manieren. Zo blijkt ook weer uit het initiatief 7 Days of Inspiration. Streven is Nederland in 7 dagen schoner, mooier en beter te maken zonder dat het geld kost. Om dat te realiseren ontplooien in de week van 28 februari tot 7 maart inmiddels 15 Nederlandse gemeenten zo’n 90 initiatieven. Natuurlijk dankzij de krachtenbundeling en inspanning van vele honderden enthousiaste vrijwilligers. Maak Nederland gratis mooier in 7 dagen.

Oorsprong 7 Days of Inspiration

7 Days of Inspirations is geënt op een initiatief uit Estland in 2008. Zo’n 50.000 vrijwilligers verzamelden toen binnen vijf uur vele tonnen zwerfvuil uit de bossen.

Opzet 7 Days of Inspiration

In tegenstelling tot Estland staat in Nederland een hele week in het teken van de upgrading.  Om dat vorm te geven is er elke dag een ander centraal thema. Variërend van onderwijs, zorg, gezonde voeding, werk plus duurzaamheid en versimpelen. Het geheel wordt op de zevende dag – 6 maart – afgesloten met een heus feest.

Projecten 7 Days of Inspiration

Op de website van 7 Days of Inspiration vind je een overzicht van de diverse projecten die worden georganiseerd. Enkel voorbeelden hiervan zijn:

– het Huis van Overvloed; een huis bouwen van restmateriaal.
– het Grootste Kunstwerk van Nederland, kunst leeft dat blijkt wel.
– de Minimoestuincoach; 250 Amersfoortse gezinnen beginnen een eigen moestuintje.

Surf gerust eens door het bijna complete overzicht aan projecten. Of neem een kijkje in de agenda (op thema gerangschikt) van de 7 Days of Inspiration projecten. Wie weet wordt er iets boeiends bij je in de buurt gedaan.

Filmpjes 7 Days of Inspiration

Wat 7 Days of Inspiration precies is, zie je in het volgende korte animatiefilmpje. Meer over het project vertelt Martijn Aslander een van de organisatoren in dit filmpje.

Overige besparingstips

Goedkoop kan duurkoop zijn

Besparen kan geld kosten. Euroslimme geldtips!

787896_moneda_17Als je wilt besparen op je uitgaven, kan het voorkomen dat je iets voordelig koopt dat uiteindelijk toch duurkoop blijkt te zijn. Enerzijds omdat je het product niet of te weinig gebruikt en anderzijds bijvoorbeeld doordat de tweedehands prijs hoger is dan de nieuwprijs. Enkele geldvalkuilen waar je op moet letten als je wilt besparen.

Voedingsmiddelen

– Let bij voedingsmiddelen altijd op de kiloprijs. Reken zelf even uit of je daadwerkelijk voordeliger uit bent.

– Twee halen één betalen of drie voor de prijs van twee enzovoort. Check of de prijs van één artikel daadwerkelijk voordeliger is. Soms is je voordeel niet meer dan enkele eurocenten.

– En bedenk ook altijd even of je het product wel vaak gebruikt. Als het stof staat te vangen in de kast is het alsnog zonde van je geld. Bedenk eventueel of er geen voordeliger alternatief voorhanden is dat je wel regelmatig gebruikt.

 Lees verder

Overige besparingstips

Recycling en besparen

Hergebruiken is hip en bespaart geld

recycle_2Gratis plastic tasjes, oud papier, verpakkingen, maar ook kleding schoenen en dergelijk hoef je na gebruik niet af te danken. Je kunt veel van deze spullen hergebruiken en daardoor kun je geld besparen. Hoe je dat doet? Hieronder lees je de recyclingtips van BudgetMama.

Allerlei soorten papier

Papier kun je op verschillende manieren hergebruiken. Of het nu gaat om kranten, reclamefolders, van de printer, enveloppen, pakpapier, wenskaarten enzovoort. Hieronder enkele handige en praktische bespaartips voor papier:

 Lees verder

Overige besparingstips

Producten die je niet nieuw moet kopen

Met wat geduld, bespaar je geld!

767502_books_okAls je iets nodig hebt, is je eerste impuls meestal: naar de winkel gaan en het begeerde artikel kopen. Maar dat is zeker niet altijd nodig. Er zijn heel veel producten die je beter niet spiksplinternieuw koopt. Sommige spullen kun je zelfs beter tweedehands kopen. En het mooie is: je kunt zo nogal wat geld besparen. De tips.

De producten die je niet nieuw moet kopen. 7 tips

1. Software en games

Nieuw zijn computergames en spelletjes voor de Xbox, Nintendo en Playstation erg duur. Met wat geduld kun je erop besparen. Het enige wat je moet doen is enkele maanden wachten. Vaak is dan de prijs van veel zaken al fors gedaald. Dat geldt trouwens ook voor veel (populaire) software. Niet alleen bespaar je zo geld, maar weet je ook wat de moeite waard is om te kopen en wat niet. Ook kun je je voordeel doen door online eens te zoeken naar de games en software. Veel zaken zijn na enige tijd via het web veel voordeliger te verkrijgen. Soms wel gratis als iemand het niet gebruikt of erop is uitgekeken.

 Lees verder

Overige besparingstips

Bespaarboek Kath Kelly

Van bijna € 1 per dag leven

leven-voor-een-habbekrats-187x300Er zijn heel veel boeken over besparen, zuiniger leven, consuminderen, gels sparen en dergelijke. Allen bevatten vaak nuttige weetjes en aanwijzingen om zuiniger door het leven te gaan. Een opvallend boek in het omvangrijke aanbod is Leven voor een habbekrats  van de Britse Kath Kelly. Zij leefde een jaar lang van nog geen € 10 in de week.

Platzak

De reden voor Kelly haar rigoureuze beslissing is dat zij – volkomen platzak – graag wil sparen voor de trouwdag van haar broer. In een dronken bui neemt Kelly ’s avonds laat – terwijl zij met haar vrienden in de kroeg zit – de overhaaste beslissing: een jaar lang slechts één euro per dag uitgeven.

 Lees verder

Overige besparingstips

Voordelig (samen) lezen

Een doorgeefboek: leesplezier tegen lage kosten

 

107467_booksEen boek kopen, is best prijzig. Dat kan voordeliger. Je kunt lid worden van de bibliotheek en daar boeken lenen. Lid worden van een LETS-kring en in ruil voor je diensten een boek vragen, meedoen aan bookcrossing, zelf een boekenclub oprichten of gebruik maken van het principe ‘doorgeefboek’. Je bent verzekerd van veel leesplezier tegen lage kosten.

Het doorgeefboek

De gedachte achter het doorgeefboek is dat je een boek leest en het vervolgens doorgeeft aan een ander enzovoort. Dus, samen het leesgenot delen.

 Lees verder

Overige besparingstips

Overlijden en besparen uitvaart

Je uitvaart: persoonlijk en betaalbaar

uitvaartDe meeste uitvaartverzekeringen gaan uit van een standaardbegrafenis of –crematie. Wie speciale wensen heeft, zal daar ook voor moeten betalen. Toch hoeft een (persoonlijke) uitvaart niet duur te zijn. Je kunt de kosten behoorlijk drukken door de uitvaart (gedeeltelijk) zelf te regelen.

Wat je allemaal zelf kunt én mag doen om op de kosten van een uitvaart te besparen.

1. Uitvaartondernemer niet verplicht

Je bent namelijk niet verplicht een uitvaartondernemer in de arm te nemen, in principe mag je alles zelf regelen. Dat heeft als voordeel dat je sterk betrokken bent bij het laatste afscheid en je kunt de uitvaart op een heel eigen manier vorm en inhoud geven.

 Lees verder