Geldzaken

Voordelige zorgverzekering

Het is heel belangrijk om een goede zorgverzekering te hebben, want als je zorg nodig hebt, wil je daar natuurlijk niet op beknibbelen. Besparen op je zorgverzekering is zo gedaan, maar dat wil niet altijd zeggen dat je aan het einde van de rit ook goedkoper uit bent. Lees verder

Verzekeringen

Zorgverzekering 2011 en besparen

Kies de verzekering die bij je past en bespaar geld

zorgverzekeringDe premies voor de zorgverzekering zijn bekend. Dus het shoppen kan eindelijk beginnen. Kan je zorgverzekering voordeliger? Of mogelijk beter? Tot 1 januari 2011 heb je de tijd om je oude zorgverzekering op te zeggen. Tot 1 februari 2011 heb je vervolgens de tijd om je aan te melden bij een nieuwe zorgverzekeraar. Tips om te checken of je zorgverzekering goedkoper of beter kan.

Premies zorgverzekering

Nu de zorgpremies bekend zijn blijkt dat het verschil tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering ruim € 276 is. De goedkoopste is Univé Zekur met een basispremie van € 1.066,56 per jaar en de duurste is Zorg en Zekerheid (restitutiepolis) met € 1.343,40 per jaar. De Verzekeringssite.nl heeft vervolgens berekend dat de gemiddelde jaarpremie voor een basisverzekering stijgt met 9,1% naar € 1256 per jaar en de gemiddelde maandpremie komt uit rond de € 105. De gemiddelde prijsstijging van de zorgverzekering bedraagt volgens de Verzekeringssite.nl 9,1% (€ 1256 per jaar).

 Lees verder

Verzekeringen

Zorgverzekering 2011

Tips om nu alvast te besparen

ziektekostenverzekeringIn 2011 gaat de zorgpremie voor de basisverzekering met gemiddeld 10% per jaar omhoog. Daarnaast worden sommige aanvullende pakketten tot wel 30% duurder en stijgt het eigen risico van € 165 naar € 170 per jaar. Je kunt nu alvast enkele stappen nemen om te besparen op je zorgverzekering in 2011. Hoe je dat doet lees je hieronder.

Wijzigingen zorgverzekering 2011

Hieronder een overzicht van de belangrijkste veranderingen in de zorgverzekering 2011:

– Voor jongeren van 18 t/m 21 jaar worden vanaf 1 januari de tandartskosten niet meer vergoed vanuit het basispakket.

– Vrouwen vanaf 21 jaar moeten in 2011 zelf de pil betalen.

– Fysiotherapie wordt in 2011 pas vanaf het 13e consult vergoed vanuit de basisverzekering. En ben je niet chronisch ziek dan betaal je alle behandelingen zelf.

 Lees verder

Verzekeringen

Overlijdensrisicoverzekering fors goedkoper

Besparen op je overlijdensdekking

1129406_euro_coinsDe premies voor de overlijdensrisicoverzekeringen blijven dalen. Zo zijn de premies de afgelopen vijf jaar met bijna 40% gedaald, aldus Independer.nl. Indien je een overlijdensrisicoverzekering moet afsluiten of overweegt over te sluiten, dan kun je nu dus geld besparen.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is een vorm van levensverzekering. Deze verzekering keert een vooraf afgesproken bedrag aan de nabestaanden uit als de verzekerde voor een bepaalde datum overlijdt.

 Lees verder

Verzekeringen

Zorgverzekering 2011

Bespaar op je zorgpremie 2011 en stap over

ziek_en_geldMet verbazing las ik dat Nederlanders niet van plan lijken over te stappen naar een andere ziektekostenverzekeraar. Uit een enquête van TNS NIPO voor vergelijkingssite Independer.nl blijkt dat slechts 4,6% van de verzekerden zegt over te stappen. Omgerekend zijn dat 760.000 consumenten. Van de beoogde marktwerking in de zorg, want dat was de opzet toen vijf jaar geleden het nieuwe zorgstelsel werd ingevoerd, komt tot op heden dus jammerlijk weinig terecht. Ik vraag me af wat daar de oorzaak van is. Bespaar geld op je zorgpremie en vergelijk de verzekeraars en hun pakketten en waag de stap.

Op de ‘kleintjes’ letten

Nederlanders staan er om bekend op de kleintjes te letten. Als er bij wijze van spreken een pakje boter ergens in de aanbieding is, fietst de Nederlandse consument gerust een stuk om. Voor een dagje uit met de kinderen is het sparen van kortingsbonnen heel gewoon en zoeken naar de beste rentetarieven als er een huis wordt gekocht, doen de meeste mensen ook. Maar zodra zorgpremies fors stijgen, lijkt er weinig te gebeuren. Jammer, want verzekeraars kunnen dus vrijwel ongestraft de premies blijven verhogen en de pakketten verder uitkleden.

 Lees verder

Verzekeringen

Verzekeringen en polischeck

Besparen op je verzekeringen? Doe de polischeck

geld_besparenKun jij besparen op je verzekeringen? Doe de polischeck voor verzekeringen en wie weet kun je nog geld besparen.

Checklist

Om te checken of je verzekeringen nog passen bij je behoeften heeft het Verbond van Verzekeraars de polischeck ontwikkeld. Dit is een checklist waarmee je als consument regelmatig je verzekeringen kunt nalopen.

 Lees verder

Verzekeringen

Ziektekosten en de Miljoenennota

Ook recht op zorgtoeslag in 2011?

1157468_you_are_ill_1Volgens de Miljoenennota wordt vooral de zorgverzekering fors duurder. Maar, zoals Johan Cruijff altijd zegt: “Elk voordeel heeft z’n nadeel”, en dat blijkt hier ook. Want, omdat de ziektekosten stijgen, gaat de zorgtoeslag omhoog. Heb je nu geen recht op zorgtoeslag? Mogelijk dat je er volgend jaar wel voor in aanmerking komt.

 Lees verder

Verzekeringen

Overlijdensrisicoverzekering vaak te duur

Huizenkoper kan fors besparen op risicoverzekering

Als je een hypotheek en overlijdensrisicoverzekering afsluit bij één en dezelfde bank, is de kans groot dat je honderden euro’s premie teveel betaalt. Zo blijkt uit een onderzoek van Independer.nl. Bespaar geld door de risicoverzekering apart af te sluiten. Of maak gebruik van de mogelijkheid achteraf over te stappen naar een nieuwe overlijdensrisicoverzekeraar.

Onderzoek

Volgens recent onderzoek van Independer.nl heeft 80% van de respondenten die een overlijdensrisicoverzekering afsloot, de verzekering direct afgesloten via de tussenpersoon of bank waar zij hun hypotheek regelden. 55% wist niet dat zij de overlijdensrisicoverzekering ook apart bij een andere verzekeraar hadden kunnen afsluiten. Na het afsluiten van de verzekering heeft voorts 40% nooit meer gekeken of deze ook goedkoper of elders afgesloten kon worden.

 Lees verder

Verzekeringen

Autoverzekering en besparen

Hoe je bespaart op je autoverzekering. De tips!

autoverzekering_besparenShoppen voor je verplichte autoverzekering loont. Niet alleen verschillen de voorwaarden sterk, maar ook op de premie kun je enkele honderden euro’s besparen. Waar je zoal op moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering.

Het selecteren van een goede autoverzekering is een tijdrovende klus. Er zijn namelijk geen uniforme bedragen. Hoe hoog je premie is hangt af van vele factoren, zoals: het gewicht van de auto, je woonplaats, het aantal kilometers dat je per jaar denkt te rijden, je leeftijd en het aantal schadevrije jaren. Per prijsopgaaf moet veel van deze gegevens invoeren.

 

 

Tips om op je autoverekering te besparen

1. Soort verzekering; WA of casco?

– Als je een auto koopt ben je wettelijk verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt de schade die jouw auto aan andere personen of eigendommen veroorzaakt. Voor auto’s ouder dan tien jaar is dat meestal voldoende.

 Lees verder

Verzekeringen

Opzeggen en verlengen verzekeringen eenvoudiger

Bespaar door te profiteren van goedkoper of beter aanbod

953130_yellow_new_beetleWil je een verzekering opzeggen? Sinds 1 januari 2010 is dat een stuk eenvoudiger, doordat de regels voor het opzeggen en verlengen van een verzekering sterk zijn veranderd. Verzekeraars mogen je contract niet stilzwijgend meer verlengen en je mag verzekeringen – na het eerste jaar – per maand opzeggen. Dit kan je veel geld besparen. Je stap immers gemakkelijker over en kunt dus sneller profiteren van een goedkoper of beter aanbod.

 Lees verder