Hypotheken

Hypotheek en huis kopen

Huis kopen? 10 vragen die je moet stellen!

huis_te_koopJe huis van je dromen gevonden? En in de zevende hemel? Neem echter nog even de moeite om de verkoper 10 kritische vragen te stellen. Want, je wilt geen kat in de zak kopen. Met ondertaande tips spendeer je duurverdiende geld zo efficiënt mogelijk. Je bespaart geld en wordt er dus beter van.

1. Waarom verkopen de eigenaars?

Je zal niet altijd de ware reden kunnen achterhalen, maar het kan je geld besparen. Iemand die “moet” verkopen, heeft een zwakkere onderhandelingsmarge dan iemand die “misschien wel wil” verkopen.

2. Hoe lang staat het huis te koop?

Staat een huis al een jaar te koop en is de prijs enkele malen naar beneden bijgesteld? Dat geeft toch te denken. Een huis dat nog maar twee maanden te koop staat zonder prijswijziging, is als koper moeilijker in te schatten qua “waarde”.

 Lees verder

Hypotheken

Notariskosten

Bespaar geld met de Vaknotaris

notaris_en_trouwenEen forse korting bedingen bij de notaris en zo geld besparen? Dat kan nu met de Vaknotaris.nl. Of het nu gaat om een testament, hypotheekakte of samenlevingscontract.

De besparing

Normaalgesproken betaal je gemiddeld rond de € 500 voor een hypotheekakte, samenlevingscontract of testament. Als je nu via de Vaknotaris een afspraak maakt, krijgt € 50 korting. Je kunt de nota nog verder verlagen door vrijblijvend aanbedingen te ontvangen van bij de Vaknotaris aangesloten bedrijven, als bijvoorbeeld E.On, Leesmap, Ohra, Telfort en Univé. En waanneer je daadwerkelijk klant wordt, kun je nog meer besparen, tot wel honderden euro’s. Die besparing is mooi meegenomen als je een huis koopt, gaat samenwonen en/of een testament wilt laten opmaken.

 Lees verder

Hypotheken

Geld besparen kopen huis

Bespaartips voor het kopen van een huis

Het kopen van een huis brengt veel kosten met zich mee. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden geld_besparen_1om op die kosten te besparen. Het levert je al snel honderden euro’s voordeel op. Hieronder vind je een aantal bespaaropties op een rij.

Bespaartips

1. Onderhandel over de hypotheekrente

De hypotheekrente die hypotheekverstrekkers aanbieden verschilt onderling en is onderhandelbaar. Een klein verschil in rente kan je over de totale looptijd van de hypotheek veel geld schelen. Bij een hypotheeksom van € 250.000 is een verschil van 0,1 % rente over 10 jaar gelijk aan € 2.500. Onderhandel niet alleen bij het afsluiten van een hypotheek, maar ook bij de verlenging ervan: voor bestaande klanten wordt namelijk vaak een renteopslag in rekening gebracht.

 Lees verder

Hypotheken

Huis kopen en hypotheek afsluiten

10 tips voor het afsluiten van een hypotheek

Plannen om een huis te kopen? Laat je dan goed informeren over de verschillende hypotheken huis kopen en hypotheekwaaruit je kunt kiezen. Want, wie goed geïnformeerd aan dit traject begint, kan geld besparen. 10 tips voor het afsluiten van een hypotheek.

Tips afsluiten hypotheek

1. Laagste hypotheekrente is niet leidend

Een lage hypotheekrente is natuurlijk mooi, maar laat je niet alleen leiden door een lage hypotheekrente. Laat je ook goed informeren over de verschillende hypotheekvormen, want elke vorm kent zo z’n voor- en nadelen.

 Lees verder