Geldzaken

Eerste stap richting multichannel marketing met WebPlank

webplankWanneer je een goedlopende webshop hebt, wil je natuurlijk graag doorgroeien en je succes vergroten. Een goede manier om dit te doen is door ook offline aanwezig te zijn.  De stap van online naar offline lijkt vaak echter moeilijk en kostbaar, maar toch hoeft dit niet zo te zijn. Sinds kort is er namelijk een initiatief dat  juist kleine webshops  een mogelijkheid geeft om tegen lage kosten een stap te zitten in de offline markt, namelijk WebPlank. In deze blog lees je meer over de trend van online naar offline en hoe een initiatief zoals WebPlank jou hiermee kan helpen.

 Lees verder

Geldzaken

Sinterklaas is weer in het land

ID-10083838De Sint is al weer eventjes in het land met al zijn pieten, en dat betekend dat er massaal cadeautjes gekocht moeten worden! Veel ouders zien er vaak tegenop, vooral omdat het ontzettend veel geld kost.

Maar waarom zou je altijd de duurste cadeautjes kopen, als je ook een stuk goedkoper aan de leukste cadeautjes kan komen? Als je bijvoorbeeld een cadeautje voor een klein kindje koopt is het net zo leuk om een zacht kroeldoekje te geven met Sinterklaas en nog een aantal andere kleine cadeautjes.

 Lees verder

Internet

Besparen op verzendkosten POSTNL webwinkel

webwinkelbundel51

Dagelijks worden er enorme hoeveelheiden pakketjes verzonden door de vele webwinkels die we tegenwoordig kennen. Dit betekent dus ook dat er veel kosten gemaakt worden voor de verzending van deze pakketjes. Als u een webshop heeft, weet u dat zelf waarschijnlijk ook. U kunt echter flink besparen op deze kosten.

 Webwinkelbundel.nl biedt inkoopvoordeel verzendkosten

Het onlangs gelanceerde initiatief Webwinkelbundel.nl biedt naast verschillende services voor het opzetten en onderhouden van webshops, een collectief inkoopvoordeel op verschillende kosten.  Lees verder

Geen categorie

In vier stappen een bespaarplan maken

Je wil graag beginnen met besparen maar weet niet hoe je moet beginnen, daarvoor is het bespaarplan. Hieronder worden de vier stappen van het bespaarplan uitgelegd.

Stap 1. 

Waar kan je op bezuiningen? Je hebt twee soorten uitgaven, de uitgaven die moeten en de uitgaven die mogen. De uitgaven die moeten kosten natuurlijk altijd geld, dit zijn meestal de vaste lasten zoals hypotheek, energie en telefoon. Daarnaast zijn de uitgaven zoals kleding en boodschappen natuurlijk ook uitgaven die moeten.  Geld wat overblijft na de aankopen die moeten kunnen besteed worden aan uitgaven die mogen, hier kan je zelf beslissen waar je het aan uit geeft.

Op de uitgaven die mogen is het gemakkelijk besparen, maar ook op de uitgaven die moeten, denk hierbij aan het licht vaker uitdoen of korter douchen. Bij andere uitgaven kan gelet worden op bijvoorbeeld aanbiedingen.

Stap 2.

Zet de uitgaven die mogen op een rijtje en maak daarin onderscheid tussen belangrijke en minder belangrijke zaken. Je begint bijvoorbeeld met make-up op één en eindigt met gadgets op 10, dan ga je besparen op gadgets. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Het doel van deze stap is dat je kiest voor dingen die je belangrijk vindt en door de onderste zaken op de lijst te schrappen houdt je meer geld over voor zaken bovenaan de lijst (hier kan je natuurlijk ook letten op aanbiedingen enz.)

Om te weten waar het geld blijft is het handig om een boekje bij te houden met de uitgaven die je hebt gedaan, zo krijg je inzicht in je uitgaven en kan je zien of je misschien wel veel impuls aankopen doet?!

Stap 3.

Als je weet waar je op gaat bezuinigen moet je dit concreet maken, bijvoorbeeld: Ik ga besparen op boodschappen, vervolgens maak je een lijst met wat je gaat doen, bijvoorbeeld: ik koop alleen nog maar huismerken en aanbiedingen.

Stap 4.

Wat levert het nu uiteindelijk op? Houd per week bij wat je hebt bespaart door te kijken naar wat je niet hebt gekocht terwijl je dat anders zeker gekocht had of iets goedkoper hebt gekocht dan normaal enz.

Geldzaken

Voordelige zorgverzekering

Het is heel belangrijk om een goede zorgverzekering te hebben, want als je zorg nodig hebt, wil je daar natuurlijk niet op beknibbelen. Besparen op je zorgverzekering is zo gedaan, maar dat wil niet altijd zeggen dat je aan het einde van de rit ook goedkoper uit bent. Lees verder

Overige besparingstips

Goedkoop is soms wel duurkoop

Goedkoop is soms wel duurkoop.

Bij een bestelling op het internet ga je ervanuit dat alles netjes wordt geregeld. Hoe duur of goedkoop het product wat je besteld ook is. En al helemaal als je het logo van www.thuiswinkelkeurmerk.info op de website ziet staan. Helaas komt het in de praktijk nog te vaak voor dat je alsnog wordt opgelicht of erg slechte service krijgt. Zo ook bij het bedrijf www.internet-bikes.com Lees verder

Belastingen

Belastingtips aangifte 2010

Bespaar geld en doe tijdig aangifte

belastingenveloppeIs het doen van belastingaangifte ook niet je favoriete bezigheid? Nou die van mij in elk geval niet. Tenminste… het is leuk als je wat geld bespaart door de aangifte zo goed mogelijk in te vullen. Maar hoe doe je dat? En waar moet je rekening mee houden? Vandaag enkele belastingtips om wat geld te besparen op je aangifte en adressen waar je terecht kunt voor (gratis) belastingadvies. 

Tips 1: Doe vóór 1 april aangifte

Op 1 april 2011 moet de belastingaangifte over 2010 bij de Belastingdienst binnen zijn. Dat is een wettelijke verplichting. Lukt het niet tijdig aangifte te doen? Vraag dan vóór 1 april uitstel aan. Doe je dat niet dan krijg je eerst een aanmaning en de tweede aanmaning kost je 226 euro aan boete.

 Lees verder

Belastingen

WOZ-waarde en geld besparen

Tips voor bezwaar tegen de WOZ-waarde huis

WOZ_en_huisBezit je een eigen woning? Wanneer heb je dan voor het laatst de WOZ-waarde (Wet Onroerende Zaken) ervan gecheckt? De kans bestaat dat je huis sinds de kredietcrisis in 2008 uitbrak nu minder waard is. Volgens het CBS is de gemiddelde daling op jaarbasis zo’n 5,3%. Wees alert en controleer je WOZ-waarde, maak indien nodig bezwaar en bespaar geld.

Wat is de WOZ-waarde?

De WOZ-beschikking ontvang je aan het begin van het jaar en heeft betrekking op het voorgaande jaar. Dus, in de beschikking van 2011 staat wat je huis waard was op 1 januari 2010.

 Lees verder

Overige besparingstips

Pensioen en besparen

Spoor je vergeten pensioen op

retirementInzicht en overzicht in je financiën draagt ook bij tot geld besparen. Immers, je weet dan waar je geld is en/of blijft. De recent gelanceerde website mijnpensioenoverzicht.nl speelt daar goed op in. Niet alleen kun je in dit online register achterhalen hoeveel geld je krijgt als je 65 jaar wordt (of 67 jaar….) , maar je kunt ook een pensioen achterhalen die je mogelijk bent vergeten.

Wat is mijnpensioenoverzicht.nl

Dit is een initiatief van de Stichting Pensioenregister. De Stichting Pensioenregister is opgericht door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en alle Nederlandse pensioenuitvoerders. Je vindt er een overzicht van je opgebouwde pensioenrechten, inclusief AOW, en bij welke pensioenverstrekker. Ook kun je zien wat je nabestaanden krijgen als je overlijdt. Of misschien ben je wel een opgebouwd pensioen vergeten? Dan kun je die hier ook achterhalen. Het betreft pensioenrechten die je hebt opgebouwd in het verleden bij bijvoorbeeld een werkgever die inmiddels niet meer bestaat of een andere naam heeft. Of de pensioenverzekeraar is inmiddels van naam veranderd. Ook kan het zijn dat jezelf diverse keren bent verhuisd en de pensioenverstrekker niet meer weet waar je woont. Immers, doorgaans krijg je een half jaar voordat je met pensioen gaat een melding van de pensioenverstrekker waar je recht op hebt. Ben je niet te vinden? Dan bestaat de kans dat het geld op de plank blijft liggen. Kijk daarom of je geen klein pensioentje bent vergeten.

 Lees verder

Verzekeringen

Zorgverzekering 2011 en besparen

Kies de verzekering die bij je past en bespaar geld

zorgverzekeringDe premies voor de zorgverzekering zijn bekend. Dus het shoppen kan eindelijk beginnen. Kan je zorgverzekering voordeliger? Of mogelijk beter? Tot 1 januari 2011 heb je de tijd om je oude zorgverzekering op te zeggen. Tot 1 februari 2011 heb je vervolgens de tijd om je aan te melden bij een nieuwe zorgverzekeraar. Tips om te checken of je zorgverzekering goedkoper of beter kan.

Premies zorgverzekering

Nu de zorgpremies bekend zijn blijkt dat het verschil tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering ruim € 276 is. De goedkoopste is Univé Zekur met een basispremie van € 1.066,56 per jaar en de duurste is Zorg en Zekerheid (restitutiepolis) met € 1.343,40 per jaar. De Verzekeringssite.nl heeft vervolgens berekend dat de gemiddelde jaarpremie voor een basisverzekering stijgt met 9,1% naar € 1256 per jaar en de gemiddelde maandpremie komt uit rond de € 105. De gemiddelde prijsstijging van de zorgverzekering bedraagt volgens de Verzekeringssite.nl 9,1% (€ 1256 per jaar).

 Lees verder