Subsidies

Energiesubsidies en besparen

Verhoog je wooncomfort en bespaar geld

isolatieEnergie besparen en dus geld overhouden. Dat willen we allemaal. Jaarlijks worden er tal van subsidies verstrekt om dat te realiseren. Op landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Een nieuw initiatief om je daarbij te helpen biedt de website verbeteruwhuis.nl. Een initiatief van voorlichtingsbureau Milieu Centraal en AgentschapNL. Energie besparen wordt zo een makkie.

Wat is verbeteruwhuis.nl?

Deze website laat huiseigenaren zien wat een energiezuinige woning oplevert. Aan de hand van zes vragen over onder andere het bouwjaar van de woning, type, aantal bewoners en oppervlakte wordt inschatting te maken van de verbetermogelijkheden. Eveneens laat het zien wat de maatregelen kosten, wat het oplevert en welke subsidies je als huiseigenaar kunt krijgen, landelijk en lokaal. Je hoeft alleen je woonplaats in te vullen en je krijgt in een oogopslag het overzicht. En het leuke is dat je vanachter je pc kunt spelen met de energiebesparende maatregelen. Wil je dubbel glas, dan zet je dat erin. Of overweeg je extra isolatie voor de muren, vloeren en dak? Dan kan dat ook. De kosten ervan, de besparing en subsidies kun je geheel vrijblijvend bekijken.

Energiesubsidiewijzer

Ook een handige site om je woning energiezuiniger te maken en geld te besparen is de energiesubsidiewijzer.nl. Op deze site kun je meer dan honderd subsidiemogelijkheden terugvinden. Niet alleen landelijk, maar ook regionaal en lokaal. Je hoeft alleen je woonplaats in te vullen en er volgt een overzicht van het subsidieaanbod.

Lopende landelijke subsidies

Wil je direct je energielasten verlagen? Dan lopen er momenteel twee landelijke regelingen waar je gebruik van kunt maken. Tot medio 2011 is de verlaagde btw-regeling van 6% voor vloer-, bodem-, dak- en gevelisolatie van kracht. Daarnaast kun je nog tot eind oktober gebruikmaken van de landelijke subsidie Duurzame Warmte.  Meer weten over de landelijke subsidiepotjes? Kijk dan voor de nieuwe subsidies en tegemoetkomingen op de overheidswebsite AgentschapNL.

Wil je direct snel en eenvoudig energie in en om je huis besparen? Tips om te het verbruik van je gas, water en elektra te verlagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *