Andere bespaartips

Auto en aanbieders pechhulp

Vergelijk en bespaar geld op je pechhulp

auto_en_pech1Verzekerd zijn van hulp bij pech onderweg bespaart geld. Maar welke pechhulp kies je? Route Mobiel, ANWB Wegenwacht, Bovag of een van de andere aanbieders van pechhulp? Vergelijk de prijzen en voorwaarden voor pechhulp, want de verschillen zijn groot. Je kunt tot 15 november wisselen van pechhulp. Maak er gebruik van en bespaar jaarlijks geld.

In 2004 heeft Route Mobiel de markt voor pechhulp opengebroken door de concurrentie met de ANWB Wegenwacht aan te gaan. Andere spelers volgden weldra. Tegenwoordig kun je als consument kiezen uit heel veel spelers.

Prijzen pechhulp

Niet alleen hanteren de aanbieders van pechhulp verschillende de prijzen voor pechhulp, maar ook de service en de voorwaarden verschillen onderling. Hieronder enkele voorbeelden:

– AA-team biedt een lidmaatschap van €13,95 per jaar voor als je veel vertrouwen in je auto hebt. Volgens de organisatie komt pech onderweg gemiddeld maar eens in de 12 jaar voor. Bij nieuwe auto’s zelfs eens in de 30 jaar. Waarom betalen voor iets dat je bijna niet gebruikt? Krijg je toch pech, dan zorgt AA-Team voor hulp. Je betaalt dan de daadwerkelijk gemaakte kosten.

– SOS Pechhulp Internationaal (verzekeraar Nationaal Academic) rekent € 29,90 voor auto’s jonger dan 13 jaar. Dit is inclusief pechhulp in Europa met vervangend vervoer. De pechhulp is overigens alleen voor hbo’ers, academici, middelbaar en hoger personeel.

– Een andere optie is de Ditzo Prepaid Pechhulp. Dit is geen verzekering zoals de ANWB Wegenwacht of Route Mobiel. Je koopt hier namelijk een tegoedbon voor hulp bij autopech. Daarmee heb je recht op één keer pechhulp. Je kunt kiezen voor een geldigheidsduur van 2, 3, of 4 jaar. Je betaalt respectievelijk € 69, € 99 en € 110 voor pechhulp in Nederland en je woonplaats. Hoe langer die termijn, hoe lager de prijs op jaarbasis is. Alleen te koop via internet en je auto mag niet ouder zijn dan 10 jaar.

– Bij de ANWB Wegenwacht betaal je voor een volledige dekking, dus inclusief pechhulp in Europa en vervangend vervoer, rond de € 120.

– Route Mobiel vraagt voor een Alles-in-1 Pechhulp Pakket € 82,50 per jaar als je auto niet ouder is dan drie jaar. Naarmate je in een oudere auto rijdt gaat de prijs stapsgewijs omhoog.

– Mondial Assistance rekent voor een dekking van Europa en Nederland, inclusief woonplaats, € 67,50. Dit bedrag is exclusief assurantiebelasting.

– Centraal Beheer rekent rond de € 70 voor een vergelijkbaar pakket.

– Bij Bovag betaal je € 49,95 voor de Europadekking. Dit is inclusief pechhulp in Nederland en vervangend vervoer.

Verschillen in service

Alleen op basis van prijs is het erg moeilijk om een pechhulp te kiezen. Ook de service, voorwaarden en aanvullende diensten spelen hierbij een rol. Zo bieden de diverse partijen verschillende pakketten aan. Die varieert van pechhulp in Nederland, voor de deur tot het verzorgen van vervangend vervoer en pechhulp in Europa. Als klant van Route Mobiel kun je bijvoorbeeld bij het Europapakket kiezen voor dekking over een vol jaar of drie maanden. En als klant van AA-team wordt ervan je verwacht dat je zelf die lekke band vervangt en de lege tank vult. En rijd je in een oudere auto dan gaat de prijs van de pechhulpverzekering met het klimmen der jaren bij diverse verzekeraars omhoog. Mondial Assistance vraagt bijvoorbeeld voor auto’s ouder dan 12 jaar een toeslag van € 20. Bovag regelt vervolgens in Europa geen vervangend vervoer voor auto’s ouder dan tien jaar. Maar tegen een meerprijs van € 18,75 kun je je hiervoor toch verzekeren.

Diverse extra’s

Ben je lid van de ANWB dan kun je gebruikmaken van allerlei kortingen, verzekeringen en krijg je een gratis magazine. Daarnaast biedt de ANWB partnerkorting en een gereduceerd tarief voor jongeren. Bij Centraal Beheer Achmea krijg je voorts korting als je ook je autoverzekering bij hun afsluit. Route Mobiel en AA Team daarentegen geven weer korting na een jaar pechvrij rijden. Kortom, het kiezen van een juiste pechhulp is niet altijd even eenvoudig. Maar wie slim is, vergelijkt de pechhulp en kiest de pechhulpdienst die het beste past. Overweeg je binnenkort een nieuwe auto te kopen? Informeer dan ook eens naar het service pakket van de eigen dealer. Die kan je de eerste jaren tegen een gunstig tarief helpen.

Aanhangers en caravans

Heb je een caravan of een aanhanger? Verzeker die dan mee, want caravans en aanhangers zijn vaak niet standaard opgenomen in de pechhulp. De toeslag hiervoor varieert van € 6,50 tot ongeveer € 20.

Meer tips?

Meer weten over hoe je een pechhulp moet kiezen? Lees dan ook: Hoe kies je een pechhulp? De tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *